твоята гледна точка
Как да се храним след празниците
Автор Vnews, добавено на 05.01.2019 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

След празниците диетолозите препоръчват да се избегнат изкушения като сладки изделия и мастни храни, тъй като те предизвикват подуване. На първо място, те съветват да се приема повече лимонена вода. Тя ускорява процеса на почистване на тялото от токсините. Богат на витамин С, лимонът притежава огромни ползи за здравето. Той действа като детоксикиращ агент, помагащ почистването на черния дроб, което води до по-добро храносмилане. Лимоновият сок е ефективен и за намаляване на теглото, тъй като ускорява метаболизма.

Вторият вид храна, която диетолозите не само консумират, но и препоръчват да се консумира, са кръстоцветните зеленчуци и по-специално зелето, броколите и карфиолът. Те съдържат серни съединения и глюкозинолати, които помагат на черния дроб да се детоксикира. Сярата също подпомага производството на глутатион, който е от съществено значение за борбата със свободните радикали.

На трето място, диетолозите препоръчват консумацията на сладки картофи. Те са голям източник на калий, витамин А и С. Съдържат още манган, който ускорява метаболизма и регулира нивата на кръвната захар. Този вид картофи съдържат също комплексни въглехидрати, които се усвояват по-дълго време, а това помага на тялото да захранва тялото с енергия за по-дълъг период от време.

Зелените листни зеленчуци също са предпочитана храна. Те са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които възстановяват организма след претоварване на стомаха по празниците. Те му осигуряват и фибри, които държат ситост за по-дълго време.

Чаят от глухарче също помага в такива случаи. Той е ефективен при чувство за подутост. В допълнение, той подпомага на тялото да се чувства освежено. Корените и листата от глухарче се използват за подобряване състоянието на черния дроб и подпомагане по-бързото лекуване на бъбречни проблеми, киселини в стомаха, проблеми с черния дроб, подуване и проблеми с кожата.

Диетолозите също ядат бобови растения след празниците. Те са богати на калий и растителни протеини. Освен че намаляват апетита, те помагат за намаляване приема на калории, което подпомага загубата на тегло. Бобовите растения съдържат също разтворими фибри, които помагат за поддържане нормалното състояние на червата.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница, наричан още Връбница. По традиция той е винаги седмица преди Великден и е един от светлите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на […]

 

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции […]

 

Компания, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма „СКАТ“ придобиват от […]

 
 

към началото