твоята гледна точка
Мале, мале… Докъде се докарахме!
Автор Vnews, добавено на 28.11.2018 година, в категории: Твоят глас, Коментари (0)

Понеделник, 19 ноември

Спeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap нa ДАБЧ Kpacимиp Toмoв  427 000 лeвa в paзлични ĸyпюpи и вaлyти – eвpo, дoлapи, бpитaнcĸи лири и лeвoвe. Toмoв е обвиняем, заедно с шефа на ДАБЧ Πeтъp Xapaлaмпиeв като ОПГ, занимаваща се с търговия с българско гражданство.  И явно тези пари са от това, защото в декларацията си е записал че е получил 36 000 лв. oт зaплaти и има спестени само 25 350 лв.

За Каракачанов дума не става. То кой ли се е и надявал, де. Дето викат казаците, “маленькие воры лежат на нарах, а большие воры лежат на Канарах”. На български няма рима, но пак е истина. Дебелият войвода ще се пече на Канарите, а балъците от ДАЧБ ще излежат и неговите пари. Ако не се откупят, което също е вариант. Щото и съдиите искат на Канарите…

Между другото Сидеров млъкна за оставката на Каракачанов. Дума повече не каза.

Питат го кой от ОП ще заеме мястото на Валери Симеонов. „Това ще го реши премиерът… Аз съм само един прост депутат”.

Подозирам обаче, че не само като депутат е прост. Предполагам една комплексност в това качество… А ако кажете, че той може и да е прост, но не е по-прост от нас, защото направи некой лев, пък ний продължаваме да дращим за паница леща, ще повторим думите на Хенри Милър, че тъпаците понякога проявяват завидни умения да правят пари. То у нас не е толкова и до умения, а до характер. Да си перде. Всички да те виждат как се гъзиш като околийска курва и да не ти пука. На БСП, на ГЕРБ, на Пеефски и ДПС… Еталон за втората най-древна професия, която хич не се отличава от първата. А Сидеров е упражнявал и третата – журналистиката. И изобщо търгувал се е на много поприща.

Вижте какво, братя, ще ви кажа една тайна. Всички личности, които си е струвало историята да запомни, се намират в ада. Това е положението.

Таксидиот

Биографът на Борисов Кристина Кръстева ликува: „Влизаме в Шенген! От май българите минават бързо по летищата в Европа.“

След 5 месеца, вика Кристинка, до края на мандата на комисията “Юнкер”,  ще ни приемат по въздух. Паспортният контрол за българи става бърз, самолетите от и за София вече няма да са на най-крайните гейтове и изобщо кеф… Дано само Юнкер да не се запие и да ни забрави.

Всичко това Кристинка научила от „високопоставени източници в Брюксел“. В което ние никак не се усъмнихме, освен когато прочетохме, че „добрата новина“ била намекната на Борисов и Цецерон по време на конгреса на ЕНП в Хелзинки. Някак нереално ни се вижда Борисов да не споделя такива важни неща с биографа си. Ще ѝ споделя как Меркел му дава телешката си пържола, а няма да ѝ сподели за Шенген?! Абсурд!

Вторник, 20 ноември

БСП настъпва на популисткия фронт. Нинова вика, че предстоящото увеличение на заплатите на депутатите с 90 лева било самоубийство. “Десетки хиляди хора са на улицата, а ти си вдигаш заплатата в този момент. Ритуално самоубийство на политическа класа… Къде по света се увеличава по този начин заплатата – без оглед на свършена работа и резултати?”

Прави се, че не знае, че тези заплати са вързани за средната за страната заплата и се индексират автоматично.

БСП предлага да се отмени това увеличение. И нещо повече – да се намалят заплатите на депутатите с 543 лева. С толкова са били индексирани те от началото на това НС. Освен това БСП предлага депутатската заплата да се отвърже от средната и да се завърже за минималната.

Президентът Радев веднага хваща исото:  „Българите, вика, ще имат достоен живот, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата.“ Демек никога! Кой у нас не живее само от заплата, бе, алоу? Това си е гладна смърт.

– Абе, Гарабед, каква заплата получаваш?

– 130… и нещо отгоре. А ти, Киркор?

– 140… и нещо отгоре.

– А знаеш ли, като стана дума, нашият приятел професора Агоп, завалията, получавал 650 и нищо отгоре!

И 5000 да е депутатската заплата, няма ли е нещо отгоре, не ми я хвали. Помня как в края на 2009 г. се наложи Борисов да потушава малък бунт, защото депутатите не искаха само на заплата. 12 души бяха отишли при него, Краси Велчев го потвърди, и му се оплакали, че от много работа в НС не могат да си гледат бизнеса и поискали да ги освободи. Явно си бяха представяли служенето на народа под формата на чувал с пари, който ги чака на входа на НС… Ама чувалът го нямаше и се наложи да ядат от готовите пари. А човек като яде готови пари и го боли корем. Дето вика мъдрият понякога български народ, къде е ползата от файдата, кога няма келепир?!

Помня, а сигурно и вие помните, как през 2014 г. сегашният финансов министър Горанов  напусна НС и стана директор на Общинска банка. Борисов тогава обясни подробно какво му е изповядал „Влади“: “Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?”

Тогава си помислих, че бих могъл да му кажа, че НС е мястото, където може да се направи така, че не само той да си храни децата, но и ние нашите! Ама ме беше страх да не ме помислите за много наивен.

Според президента увеличаването на заплатите на политическия елит било оправдано, „само ако бъде обвързано с реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани“.

Не е добре да се тръгва в тази посока. Миналата седмица Борисов съобщи, че президентът вземал 11 000 лв. заплата. И ако се запитаме с какво допринася за благосъстоянието… По-добре да не се запитваме. Защото с устата не се допринася.

Сряда, 21 ноември

Депутатите от ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и „Воля” гласуваха оставката на Валери Симеонов и избраха на негово място началника на кабинета му Марияна Николова. Госпожата поиска две седмици, за да се запознае със ситуацията във ведомството. Което идва да покаже, че като началник на кабинета на министъра не се е занимавала със ситуацията в министерството, а с някакви други, по-тънки работи… Даже виц се пусна: Според Радио Ереван, властта у нас вече се предавала по полов път.

Комарницки пише във ФБ: „Ако това общество преглътне и тази гавра, да го управляват чрез метресите си, ще даря българското си гражданство на някое диво прасе, прескочило оградата с Румъния.“

Не, не, друго трябва да направим! Казват (Спахийски), че ген. Джордж Патън бил казал на войниците си: “Никое копеле не печели война, като загива за родината си. Печели я, като накара друго нещастно копеле да загине за своята.”  Трябва да направим така, че те да се откажат от гражданството си. Така, де, за мястото, което съм им намислил, не се иска гражданство. Имею ввиду нары, не Канары…

Сашо Йорданов пише във ФБ: „Оставката на Симеонов е пореден успех на руското лоби в българската политика. Все по-зависими от Кремъл – все по-зле! Съдба!“

Мале, мале… Докъде се докарахме! Толкова да няма хора, че да съжаляваме за простака само защото е русофоб!

Мартин Димитров се похвали, че с помощта на Светослав Малинов Демократична България е нанесла тежък удар на схемата Белене. С помощта на материали, изработени от Групата по енергетика на ДБ, Малинов успял да убеди ЕК че „Белене“ е “нов проект”. Което означава, че цялата процедура трябва да започне от начало, защото след взрива във Фукушима вече има нови изисквания за ядрена безопасност на централите. Тя ще се точи с години, технологията и оборудването ще остареят безвъзвратно и това на практика означава да кажем чао на „Белене“.

И сега, викат от ДБ, е ред на гражданското общество (ГО) да поиска окончателно спиране на „Белене“ и търсене на отговорност за прахосани стотици милиони!

Лично ние малко се съмняваме ГО да го направи. Не за друго, а защото ГО има да търси отговорност за много други прахосани милиони, например за КТБ, та едва ли ще успее да се заеме веднага и с търсенето на милионите от „Белене“.

Искам само да ви обърна внимание какво може да направи една малка партия. Една малка партия може да тури прът в колелата на един голям проект. Това е ползата от файдата от малките партии.

На вниманието на Борисов, Цачева, Цацаров и другите видни деятели, на които не им предстои да стават студенти… Петър Кърджилов, пиарът на община „Младост“, показва закуската на Биляна Петрова от преварени макарони с подобие на сирене, поднесена в използвана мръсна кофичка от кисело мляко. В лявата му ръка са две краставици, донесени при свиждане на Деси Иванчева, изгнили от липсата на светлина в килията. Ще се плаща за тези издевателства!

Ало, пенсиите! Чета в пресата: Секс, сън и сланина пазят от грип. Обречени сте, братя. Идея нямам откъде ще намерите сланина. Най-евтината е вече 7 лв. килото. Освен да спите като мечките цяла зима. Да ви кажа, добре, че сте остарели вече, иначе щяхте да гушнете босилека млади. Ще ви отнесе първият щам, който мине тъдява.

Четвъртък, 22 ноември

Странно нещо е Коледата, идва си когато си иска. Ето вчера например по телевизора експертът Васил Николов съобщи радостната вест, че тази зима парното ще струва само с 25% повече от лани. А можеше да е и 50%. “Ако миналата година сте платили за една единица примерно около 90 лв., сега ще платите около 115 или 112 лв. в зависимост от различните топлофекации.

Пенсиите, сметнах ви го да не се мъчите. 115 минус 90 равно на 25 лв. От друга страна, 40 лв. минус 25 лв. равно на 15 лева. Та не знам какво друго носи дядо Коледа в торбата си, но от добавката на господин Борисов останаха само 15 лева. Но то и до Коледата остава доста време.

Снощи в новините по телевизора показаха клип с инцидент с колата на жената до/на/под/над президента Деси Радева, който днес шества из ФБ. На него се вижда как служителката от НСО Елисавета Толева, която охранява Радева, се държи арогантно с пътен полицай. По този повод кметът на Стамболийски Георги Мараджиев разпознал на клипа Толева, която през лятото оставила на него и семейството му незабравими спомени…

Според „Терминал 3“: „Десислава Радева бърза да отиде в столичен бутик за рокли, поради което колата ѝ навлиза в насрещното движение на еднопосочен столичен булевард. И когато униформен полицай спира колата на НСО, тъй като е в грубо нарушение, охранител на НСО му се нахвърля.“

Радева се дистанцира от случая. „За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил… Внушението е ясно – арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си колко велика жена съм. Което индиректно дискредитира държавния глава…“

Едно аверче ми потвърди, че Десито наистина не е била в колата. Възможно е, вика, да е била в магазина, пред който беше спряла колата, но в самата кола не е била в този момент. В колата е възможно да е била в един предишен момент, а също и в един следващ момент, но точно в този – не.

Явно някой лъже, но ние няма да разследваме. Ще кажем нещо поучително, което сме научил от книжките. В политическата сатира „Краткото царуване на Пипин IV“ на Стайнбек има един герой, чичо Шарл. От този чичо Шарл съм научил, че един мъж трябва да се държи с всички жени като с дами, докато те самите не пожелаят обратното.

А колкото до това, че някои хора само търсели повод да плюят Десито, това е нормално. Човекът е плюещо същество, като камилата. През живота си човек произвежда слюнка, достатъчна да запълните два водни басейна. И естествено, част от нея плюе. Някои я плюят и цялата…

В телевизора народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов съобщи, че цените на винетките остават същите. Това е добрата новина. Всъщност, да е добра, да е добра, колко да е добра… Между другото, знаете ли откъде води началото си този симпатичен каламбур? От един готин виц, който лично ние си спомняме от първата четвърт на втората половина на миналия век. Внучето пита дядо си верно ли слоновете могат да летят.

  • Как слон ще лети, къде я прочете тази глупост?
  • Във вестник “Работническо дело”, дядо.
  • Е, да летят, да летят… колко да летят? 2-3 метра най-много.

Дето се вика, всичко ново е добре забравено старо. Искам да кажа, че този лаф предхожда онова шоу.

Та колко да е добра новината за винетките, след като управляващите са замислили в поправките в Закона за движение по пътищата поредната подлост: “Шофьорите няма да могат да преминават годишен технически преглед, ако не са си заплатили за винетки. ”

„И твойта майка също…“

Между другото, мислил съм по въпроса виновни ли са майките, когато раждат идиоти, но не можах да взема единодушно решение.

Силвия Недкова ни обръща внимание върху тази снимка на Цецерон, на която той е направил някаква фигура с ръце. Според Недкова „това е стар символ за вход към утробата, символ на вагината, … погледнете къде е поставена – пред мястото, на което се намира фалоса.“ Демек направил си е вагина и си е турил на оная работа.

Братя, трябва да ги измитаме тия! Толкова са прости, че, ако пуснат акълите на пазара, те пак техните ще си купят. (По-интелигентните сред вас наричат това ефектът на Дънинг-Крюгер и непрекъснато го популяризират във ФБ.) По пет пъти настъпват една и съща мотика и пак не се научават! Ако ги оставим, току решили да въведат и диш хакъ (зъбен данък) и тогава вече ще трябва да ги гоним с въоръжено въстание.

И като споменах турския данъчен кодекс, та се сещам нещо. Знаете ли, че през турско, когато въздухът все още е бил много чист, властта е събирала ресм-и духан (данък димнина).

Ако отидете на airsofia.info и видите картата на замърсяването на въздуха, доста ще се обезпокоите от това, което дишате. Дишате прахови частици на корем. И за това основната причина са дървата и въглищата, с които част от софиянци се отопляват. Та мисля, че ресм-и духан би бил съвсем навременен.

Опитвам се да гледам предаването на Слави с гост Борисов. Оценявам го високо! За всеки средно и около интелигентен човек става ясна пълната управленска несъстоятелност на Борисов. Интервюто беше идеален шанс за Славчо да блесне с интелигентност на този фон. Но той не можа. И двамата изкараха петица на IQ теста. Смисъл, че имат по пет точки… Старият спасител и кандидат-спасителят! Когато събереш две тъпи неща винаги се получава синергия. Който има с какво, да мисли!

Не го догледах до края. Рекох си, че и без тях мога да си остана невежа.

Има само един проблем. Че няма с кой да ги сменим. Корнелия и младите хиени, с които се е обкръжила, не са избор. Анджак се подсетих. Тия дни из Фейса се разнася едно много мило писмо на червения депутат Сашо Симов до Стефан Краев с дата 27 октомври 2012 г.: “Здравейте, г-н Краев! С голямо НЕудоволствие чета бисерите, които публикувате във фейсбук. Помня и помията, която изляхте в блога си върху мен. Искам да Ви кажа, най-учтиво, че когато БСП вземем властта догодина… ще използвам всички методи – по линия на МВР и на МВнР – и ще съжалявате, ако стъпите на българска земя. Заради такива като Вас си заслужава да се борим за нов Девети септември… А тази вечер ще отида и ще се изпикая върху мемориала на шибаните жертви на т.нар. комунистически режим.”

На което Стефан Краев е отговорил лаконично: „Един завършен идиот!“

Цитирам това писмо, защото, когато преди време си изпуснахме нервите и рекохме: „Мамка им комунистическа недоубита…“, някои читатели ни се обидиха. Не мисля, че не съм бил прав.

Петък, 23 ноември

„Е.а си майката!“.  Можех да го кажа и по-възпитано. Например „Еврика!“,  „Не може да бъде!“ Но можех и още по-невъзпитано, вместо „си“ да кажа „им“! За откриватели като тези, за които ще стане дума, каквото и да кажеш, все ще е недостатъчно. Министърът на екологията Нено Димов съобщи, че концесионният договор за “Пирин” бил сгрешен още при подписването му. Понеже не сте длъжни да помните, па и да сте длъжни, все същото, ще уточня, че концесионният договор е подписан през 2001 г. по времето на царя. През 2001 г. е сбъркано, през 2018 г. се открива! А кажете дали не сме идиоти?! Извинете, излъгах ви. Открило се е още миналата година. Което коренно променя нещата. Или не ги променя?

“Още 2001 г. е направена дълбока грешка и трябва да се търси отговорност, защото не е определена никаква територия.” По-точно определени са три различни територии от 99.5 ха до 1097 ха. И „Юлен“ с пълно право използва 165 ха, които, както и да ги погледнеш, попадат в границите на посочените територии.

Въпросът е дали през 2001 г. е направена грешка или е извършено съзнателно престъпление. Тогава начело на екологията беше една куха лейка…

Между другото по онова време се говореше усилено на жълтите павета, че една министърка, не се кълна, че е била същата, ходила да се допитва до една врачка дали ще забременее от царствената особа, за да се сдобие с наследник на династията… Слава Богу, не била вече във фертилната възраст, което ни спестява необходимостта да се оглеждаме за младенец с характерния за Кобургите нос.

Идентичен случай: “Антикорупция” умува редно ли е Горанов да живее безплатно в имот на бизнесмен.“

Горанов живее там от 2012 г., за случая се е писало няколко пъти вече, но прокуратурата едва сега е загряла, че ѝ се отваря работа.

Както и да е. Замислих се колко ли още вълнуващи открития лежат в годините на царското управление, от което тръгна видимият възход на олигархията. А също и в управлението на тройната коалиция. За Борисов да не говорим, неговото управление е мечтата на политическата археология.

Горанов обясни: „Този апартамент ми е предоставен за ползване през 2012 г. от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен.“ Но спести името на кръстника. И не стана ясно той само негов кръстник ли е? Или е кръстник и на други хора, много други хора? Защото, съгласете се, едно е индивидуален кръстник, съвсем друго е масов кръстник. Колегите от „Капитал“ се поразровили и открили, че този кръстник е Иван Сариев, масон, доскоро Велик майстор на Обединената велика ложа на България. Та вероятно не е само на него кръстник. Допускам, че е кръстник и на Цацаров, за когото също се шушумуши, че е масон.

През април Горанов и Цацаров са заснети на заседанието на парламентарната анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ да се ръкуват по масонски, с ръкостискане, наричано „лъвска лапа“, писа „Капитал“.

Според „19 минути“ заради благородния си братски жест масонът Сариев губи по 1800 евро на месец. До тук над 300 хил. лв.

И като споменах Цацаров, та ми идва идея за оптимистичен финал. При Слави Цацаров каза: „В България няма справедливост…”Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Чистката в БСП започва от конгреса, съобщава “24 часа”. Това стана ясно след заседанието на Националния съвет в събота, на което трябваше да се одобри съставът на ръководството на най-висшия червен […]

 

86 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 2 915 PCR теста. […]

 

Да се преизчислят всички пенсии, отпуснати до 2015 година, е една от идеите, които се обсъждат в момента за повишаване на […]

 
 

към началото