твоята гледна точка
Хотел на 18 етажа изниква до входа на Морската
Автор Vnews, добавено на 23.11.2018 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Хотелски комплекс с до 18 етажа и височина до 60 метра на мястото на паркинга до хотел „Одесос” предвижда проект, който изглежда все по-близо до реализация.

Възложител на проекта е „Варненски бряг” АД. Варненското дружество е собственик и експлоатира 3-звездния хотел „Одесос”. Проектът им за нов голям хотелски комплекс на бул.”Сливница” 1 е от преди повече от 10 години, като приетият Подробен устройствен план за него е от 2007 г.

18-етажен хотел изниква до входа на Морската градина
odesos.bg

Проектът е съгласуван с Министерство на културата на 16 юни тази година, а малко по-късно – на 19 септември, е публикуван на сайта на кметство „Одесос”, показа проверка на Дарик.

18-етажен хотел изниква до входа на Морската градина
odesos.bg

На заседание на Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ) при Община Варна на 6 ноември е приет ПУП-РУП за хотелски комплекс на бул.”Сливница” 1. Не са приети постъпилите възражения от управителите на етажна собственост на ул.”Стефан Стамболов” 34 вход А и вход Б, както на управителя на етажна собственост на ул.”Баба Рада” 32.

На практика се повтарят текстовете от предходните възражения. Този път ЕСУТ не ги уважи, тъй като при предходно разглеждане те бяха взети под внимание и беше изменен проектът, разкри главният архитект на Община Варна Виктор Бузев, който е и председател на ЕСУТ.

Живеещите в непосредствена близост  до терена били недоволни, че имотите им ще бъдат засенчени и няма да имат достатъчно слънце, както и че ще се повиши запрашеността на района заради увеличаване на автомобилния трафик.

„Предполагам, че имат основания нашите съграждани да се притесняват от тези факти, но в централната градска част уплътнението е наистина доста сериозно”, коментира главният архитект.

18-етажен хотел изниква до входа на Морската градина
odesos.bg

За да не се натоварва движението по малките улици около бъдещия хотел, има вариант автомобилният достъп да се осъществява през подлеза на бул.”Приморски” (под ФК), разкри главният архитект.

Той уточни, че възможността за преминаване през подлеза е била предвидена още при строежа на Фестивалния и конгресен център. По този начин от хотела ще могат да се възползват от тези технически предпоставки. Сегашният хотел „Одесос” ще бъде реконструиран, но ще бъдат запазени обликът и размерите му, уточни арх. Бузев.

odesos.bg
Дарик Варна

Ако бъде реализиран проектът за хотел на бул.„Сливница” 1, това ще бъде втората по височина сграда във Варна. Най-близо до облаците в морската столица в момента е Мол „Варна тауърс“, като кулите близнаци са с височина 70 метра.

Второто място в момента държи 18-етажният хотел „Черно море“, извисяващ се на 55 метра височина, с 10 повече от друга забелязваща се отдалече сграда – тази на Общината./ДарикСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Язовирите няма да влязат в активите на новия холдинг. Предвидено е да се инвестират средства в довеждаща инфраструктура от алтернативни водоизточници.

“Български ВиК холдинг” създава правителството. С капитал от 1 млрд. лева […]

 

ОД на МВР – Варна предупреждава за активна СПАМ атака спрямо гражданите, а целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. […]

 

Инверсиите в страната ще се усилят и на много места в равнините, котловините и около реките ще има мъгли или ниска […]

 
 

към началото