твоята гледна точка
301 здравни специалисти от 10 специалности дипломира Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна
Автор Vnews, добавено на 04.11.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На тържествена церемония на 3 ноември 2018 г. в зала 1 на Фестивален и конгресен центърВарна дипломите си получиха 301 специалисти отФакултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна. Дипломиран бе и първият в България випуск на абсолвенти с медицинско образование отспециалност Оптометристобразователно квалификационна степенМагистър. Сред завършилите студенти са и 16 магистри от единствената в страната рускоезична магистърска програмаОбществено здравеопазване и здравен мениджмънт“.

Абсолвентите са от общо 10 специалности – в образователно-квалификационни степениБакалавър“ и „Магистър“ – „Медицинска сестра„, „Акушерка„, „Управление на здравните грижи„, „Здравен мениджмънт„, „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Фармацевтиченмениджмънт„, „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“ и “Оптометрист“. Отличник на випуска е Памела Пеньовска от специалностЗдравен мениджмънт, а 14 от дипломантите завършват с успех над 5,50.Всички отличници от ОКС „Бакалавър“ бяха наградени от ректора проф. Иванов, а двама от тях получиха награди и от кмета на град Варна г-н Иван Портних.

Ректорът на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов се обърна къмабсолвентите с думите: За да постигате успех в професионалното сипоприще, не е необходимо единствено да достигнете до желаната позиция. Истинският успех означава всеки ден да надграждате себе си, да си извоюватемалки победи, които да ви правят по-добри от вчера. Именно развитието е ключът към щастието и успеха!“

През тази година се навършват и 25 години от създаването на първата в България академична специалностЗдравен мениджмънт“, която е и причината за създаването на Факултет по обществено здравеопазване къмМУ-Варна. За изключителния принос за развитието на образователната, международната и обществената дейност на факултета, за утвърждаването надоброто име и престиж като водеща институция в областта на общественотоздраве на регионално, национално и международно ниво, бе присъденанаграда на доц. Емануела Мутафовадекан на Факултета в периода 2012-2018 г.

Университетска болницаСв. Марина“ – Варна осигури работни места поизбор на 10 дипломанти. Специализираната акушеро-гинекологичнаболница „Проф. д-р Димитър Стаматовосигури 10 работни места заакушерки, а Майчин домВарна – 2 места заМедицинска сестра“ и 3 местазаАкушерка“. Многопрофилна болница за активно лечениеСв. Анна“ – Варна дава възможност за работа на 25 медицински сестри и 5 акушерки, а многопрофилна болница за активно лечениеДобрич осигури места за всичкидипломанти от специалностМедицинска сестра“.

Студентите от специалностЗдравен мениджмънтизлъчиха своите фаворити сред преподавателите си и наградиха доц. Емануела Мутафова и проф. Стефка Коева  с титлатаЛюбим преподавател“.

Официални гости на церемонията бяха ректорите на МУ-Варна и членове насъвета на настоятелите на университета, представители на местната власт, както и управители на лечебни и социални заведения от града и страната.

На промоцията присъстваха студентите от  специалностите  „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  от Филиалите  на Медицинския университет в градовете Велико Търново, Шумен и Сливен. Получени бяха и множествопоздравителни адреси към дипломантите и академичното ръководство.

Музикален поздрави към завършващите студенти отправи тенорът от Варненската опера Валерий Георгиев.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

РЗИ Варна въведе строги антигрипни мерки, за да овладее епидемията. Лечебните заведения трябва да имат готовност за ограничаване разпространението на инфекции. При възможност след рязко увеличение на заболелите от грип да […]

 

Предлагат намаляване на скоростта по първокласните пътища от 90 на 80 км/ч

Поне 50 часа кормуване за книжка

Ще се прави одит за безопасността […]

 

След Бургас, Стара Загора, Шумен и Силистра, грипна епидемия вчера обявиха и областите Перник и Пазарджик. Здравните власти са изпратили препоръка […]

 
 

към началото