твоята гледна точка
301 здравни специалисти от 10 специалности дипломира Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна
Автор Vnews, добавено на 04.11.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На тържествена церемония на 3 ноември 2018 г. в зала 1 на Фестивален и конгресен центърВарна дипломите си получиха 301 специалисти отФакултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна. Дипломиран бе и първият в България випуск на абсолвенти с медицинско образование отспециалност Оптометристобразователно квалификационна степенМагистър. Сред завършилите студенти са и 16 магистри от единствената в страната рускоезична магистърска програмаОбществено здравеопазване и здравен мениджмънт“.

Абсолвентите са от общо 10 специалности – в образователно-квалификационни степениБакалавър“ и „Магистър“ – „Медицинска сестра„, „Акушерка„, „Управление на здравните грижи„, „Здравен мениджмънт„, „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Фармацевтиченмениджмънт„, „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“ и “Оптометрист“. Отличник на випуска е Памела Пеньовска от специалностЗдравен мениджмънт, а 14 от дипломантите завършват с успех над 5,50.Всички отличници от ОКС „Бакалавър“ бяха наградени от ректора проф. Иванов, а двама от тях получиха награди и от кмета на град Варна г-н Иван Портних.

Ректорът на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов се обърна къмабсолвентите с думите: За да постигате успех в професионалното сипоприще, не е необходимо единствено да достигнете до желаната позиция. Истинският успех означава всеки ден да надграждате себе си, да си извоюватемалки победи, които да ви правят по-добри от вчера. Именно развитието е ключът към щастието и успеха!“

През тази година се навършват и 25 години от създаването на първата в България академична специалностЗдравен мениджмънт“, която е и причината за създаването на Факултет по обществено здравеопазване къмМУ-Варна. За изключителния принос за развитието на образователната, международната и обществената дейност на факултета, за утвърждаването надоброто име и престиж като водеща институция в областта на общественотоздраве на регионално, национално и международно ниво, бе присъденанаграда на доц. Емануела Мутафовадекан на Факултета в периода 2012-2018 г.

Университетска болницаСв. Марина“ – Варна осигури работни места поизбор на 10 дипломанти. Специализираната акушеро-гинекологичнаболница „Проф. д-р Димитър Стаматовосигури 10 работни места заакушерки, а Майчин домВарна – 2 места заМедицинска сестра“ и 3 местазаАкушерка“. Многопрофилна болница за активно лечениеСв. Анна“ – Варна дава възможност за работа на 25 медицински сестри и 5 акушерки, а многопрофилна болница за активно лечениеДобрич осигури места за всичкидипломанти от специалностМедицинска сестра“.

Студентите от специалностЗдравен мениджмънтизлъчиха своите фаворити сред преподавателите си и наградиха доц. Емануела Мутафова и проф. Стефка Коева  с титлатаЛюбим преподавател“.

Официални гости на церемонията бяха ректорите на МУ-Варна и членове насъвета на настоятелите на университета, представители на местната власт, както и управители на лечебни и социални заведения от града и страната.

На промоцията присъстваха студентите от  специалностите  „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  от Филиалите  на Медицинския университет в градовете Велико Търново, Шумен и Сливен. Получени бяха и множествопоздравителни адреси към дипломантите и академичното ръководство.

Музикален поздрави към завършващите студенти отправи тенорът от Варненската опера Валерий Георгиев.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница, наричан още Връбница. По традиция той е винаги седмица преди Великден и е един от светлите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на […]

 

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции […]

 

Компания, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма „СКАТ“ придобиват от […]

 
 

към началото