твоята гледна точка
Общината налива 150 млн. в улици през следващите 4 години
Автор Vnews, добавено на 26.10.2018 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

150 млн. лева планира да инвестира Община Варна в инфраструктурни проекти за четири години, става ясно от обявена обществена поръчка. Сумата е без ДДС и ще бъде осигурена от местния бюджет през следващите години.

Заложените обекти са 28, като няма посочени прогнозни стойности за нито един. Сред тях са реконструкции на бул. „Република“ в участъка от бул. „Владислав Варненчик” до ул. „Кольо Фичето“, на улиците „Дрин”, „Прилеп”, „Подвис” и „Лиляна Ставрева„.

Улиците, които ще бъдат основно ремонтирани, са „Васил Друмев”, „Чаталджа” и „Братя Бъкстон” в участъка от ул. „Ген Колев” до бул. „В.Левски”.
Инвестиционната програма предвижда изграждането на 6 улични паркинга в районите „Одесос” и „Приморски”. Те ще се намират на улиците „Момина сълза“, „Люляк”, „Струга”, „Д-р Анастасия Железкова”, „Ген. Столипин“ и „Ген. Киселов“, както и пред бл.112 на бул. „Владислав.Варненчик“.

В квартал „Виница” инвестиционната програма предвижда изграждането на парк, на битова канализация за селищно образование „Виница-север” и на ул. „Начо Начов”, както и основен ремонт на улиците „Св. Йоан Кръстител“ и „Св. св.Константин и Елена” в участъка от ул.“Цар Борис III“ до Гробищен парк.

В квартал „Аспарухово” ще бъде ремонтирани отсечката до Рибарското пристанище и старият Аспарухов мост. Планира се също изграждане на водопровод, захранващ гробищния парк Кантара в местността Боровец.

В квартал „Победа” ще бъде ремонтиран подлезът на бул. „Цар Освободител“ при ул. „Тодор Пенев“.

В квартал „Владислав Варненчик” ще бъде изградена битова канализация на улица „Ниш”.

В курорта „Св. св. Константин и Елена” ще бъде ремонтирано кръгово кръстовище, а в местността Ален мак – отсечката от магистралата за „Златни пясъци” до Международния дом на журналистите.

В село Константиново основно ще бъде ремонтирана улица „Трети март”.

Списъкът на заложените обекти се допълва от Домуз дере и Кокарджа дере, на които ще бъдат направени корекции.

С обявената обществена поръчка ще бъдат избрани три фирми, с които ще бъде сключено рамково споразумение като потенциални изпълнители на изброените проекти. За всеки един от тях ще се сключва отделен договор с някой от одобрените кандидати. Сред изискванията към фирмите, които ще попадат документи, е да имат минимум 50 млн. лв. оборот от подобни дейности през последните 3 години.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

За Варна е изключително важно да има достоен представител в Брюксел. Българските общини все още малко се възползват от директно еврофинансиране с проекти от Брюксел, но Варна има своите първи успешни […]

 

Във връзка с информацията на Министерството на здравеопазването за липса на радиофармацевтици за изследвания на пациенти с онкологични заболявания и съмнение […]

 

Всеки втори е готов да нарушава закона, особено ако има материална изгода. Това показва научно изследователски проект „Икономиката в сянка като […]

 
 

към началото