твоята гледна точка
Отварят магистрала „Хемус” при Игнатиево
Автор Vnews, добавено на 16.10.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Споразумителен протокол за проектиране и строителство на съоръжение тип “Детелина”, което ще отвори автомагистрала “Хемус” при гр. Игнатиево, бе подписан преди броени дни между АПИ и кмета на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Предстои изготвяне на технически проект, както и осигуряване на нужните общински терени в обхвата на съоръжението, което ще е ангажимент на администрацията на Аксаково.

Задължение на Агенция „Пътна инфраструктура” пък ще е да приключи всички останали процедури, които се изискват по закон, в това число и избор на изпълнител на строежа.

Проектирането ще бъде възложено на външен изпълнител. 

Пътното съоръжение ще бъде изградено на територия от около 60 декара, а общата му стойност се очаква да е над 6 млн. лв.

При изграждането му ще бъдат използван съществуващият надлез над магистралата.

Ако не възникнат непредвидени обстоятелства, детелината може да бъде изцяло завършена до края на следващата година или най-късно в началото на 2020 г. 

Връзката с магистрала „Хемус” ще „отключи” възможностите за инвестиции в района на Аксаково, които ще разкрият нови работни места.

Отваряне на нови територии за бизнес в района ще бъдат възможни и след изграждането на Автоматична газово-разпределителна станция. Вече има издадено разрешение за строеж, като съоръжението ще бъде изградено върху общински терен. Станцията ще даде възможност за намаляване на охранителната зона около газопровода от 150 на 70 метра от всяка страна.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

РЗИ Варна въведе строги антигрипни мерки, за да овладее епидемията. Лечебните заведения трябва да имат готовност за ограничаване разпространението на инфекции. При възможност след рязко увеличение на заболелите от грип да […]

 

Предлагат намаляване на скоростта по първокласните пътища от 90 на 80 км/ч

Поне 50 часа кормуване за книжка

Ще се прави одит за безопасността […]

 

След Бургас, Стара Загора, Шумен и Силистра, грипна епидемия вчера обявиха и областите Перник и Пазарджик. Здравните власти са изпратили препоръка […]

 
 

към началото