твоята гледна точка
Кметът на Варна посрещна делегация от Правителството на Москва
Автор Vnews, добавено на 03.10.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Кметът на Варна Иван Портних прие делегация, водена от Сергей Черьомин, министър в Правителството на Москва и ръководител на Департамента за външноикономически и международни връзки. Визитата е част от програмата на Дните на Москва в България, които се провеждат в София, Варна и Плевен. От руска страна на срещата участваха посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, зам.-ръководители на департаментите по външноикономически връзки и по култура, депутати от Московската градска дума.  На разговорите присъстваха и областният управител на Варна Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-кметовете Пейчо Пейчев и Коста Базитов, директори на дирекции в Община Варна.

„Радвам се, че Варна е един от градовете-домакини на Дните на Москва, които се провеждат в България. Проведохме ползотворна среща с нашите гости от Правителството на Москва, вярвам, че ще можем да надграждаме нашите контакти и да развиваме по-активно сътрудничество в сферите на градското развитие, културата, спорта. Независимо от различните мащаби, нашите градове са изправени пред сходни предизвикателства, затова с интерес бихме проучили опита на Москва в създаването на пешеходни зони, намаляване на автомобилния трафик. Полезни ще бъдат и добрите практики в сферата на образованието, културата, спорта, развитието на библиотеките и социалната активност на възрастните хора“, обяви кметът Иван Портних.

„Чудесно е, че Дните на Москва се организират и във Варна. В този момент се провеждат и в Плевен. Видяхме, какво се случва тук, че много от руските граждани признават България за своя втора родина. Видяхме колко добре са развиват нашите двустранни отношения“, заяви Сергей Черьомин.

„Правителството на Москва, което аз представлявам, е значителен инвеститор в туристическата инфраструктура в СОК Камчия, и занапред това място ще се развива целогодишно. Надявам се, че още много деца и граждани на Русия ще могат да почиват там. СОК Камчия ще бъде развиван не само като място за почивка, но и като център за обучение по руската образователна система“, заяви Сергей Черьомин.  Той допълни, че по време на срещата са били обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на здравеопазването, образованието, архитектура. „Надявам се, че положителните промени в политиката, които настъпват, ще доведат до още по-добро развитие на нашите отношения“, допълни той.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Пакет от мерки, за да задържи децата в клас, предприема министерството на образованието. Сред тях е олекотяване на учебното съдържание.

Трябва да има сериозно олекотяване на учебното съдържание, защото в момента то […]

 

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница, наричан още Връбница. По традиция той е винаги седмица преди Великден и е един […]

 

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции […]

 
 

към началото