твоята гледна точка
Започна международната конференция „Социални услуги на едно гише-нов подход за социално включване“
Автор Vnews, добавено на 25.09.2018 година, в категории: Властта, Коментари (0)

В зала “Одесос” на хотел Черно море започна двудневна международна конференция “Социални услуги на едно гише – нов подход за социално включване”. Организатор на форума е Община Аксаково. Иновативните практики за предлагане на социални услуги Общината въвежда в рамките на проект „Социални услуги на едно гише”, с договор за безвъзмездна финансова помощ  № BG05M9OP0001-4.001-0059-С01 „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж ” на  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,  съфинансирана от Европейския социален фонд, е домакин на международна конференция „Социални услуги на едно гише-нов подход за социално включване”.

Общата стойност на проекта, спечелен от Община Аксаково, е 198 000 лв. и е в ход от ноември миналата година до края на 2018 г.

Външните партньори са испанската община Игуалада и Полската асоциация за социална политика.

Целта на проекта е изграждане на административен капацитет на служителите в община Аксаково, чрез въвеждане на добри партньорски практики, социални иновации и специфични умения за партньорство в областта на социалното включване и борбата с бедността, равните възможности и недискриминация и условията на труд. Това съобщи пред участниците във форума секретарят на Община Аксаково Надка Симеонова.

В рамките на проекта Община Аксаково вече създаде Център за социални услуги на едно гише, в който имащите нужда заявяват проблема си и получават най-адекватната социална услуга.

Благодарение на електронната платформа Social One Stop Shop желаещите да се възползват от иновативните социални услуги могат да се запознаят с тях, без да напускат дома си.

В момента в община Аксаково над 460 души се възползват от широк спектър социални услуги, сред които – домашен социален патронаж, личен асистент, социален асистент, домашеСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Само за ден заразата е потвърдена в 2/3 от изследваните проби – това е сигурен знак за голямо разпространение. В националната референтна лаборатория инфлуенца е доказана и при 4-ма починали. Циркулират също парагрипни вируси и аденовируси – откриват […]

 

На извънредна среща Комисията за борба с грипа и респираторните заболявания във Варна взе решение да обяви грипна епидемия за Варна, както […]

 

Почти двойно са се увеличили случаите на остри респираторни заболявания във Варна. Болните през настоящата седмица са били 718, докато предходната […]

 
 

към началото