твоята гледна точка
Черният шоколад намалява риска от високо кръвно
Автор Vnews, добавено на 18.09.2018 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Черният шоколад може да запази гъвкавостта на кръвоносните съдове и така да намалее риска от високо кръвно налягане, съобщи в. „Дейли експрес“, цитиран от БТА.

Чистото какао също има такъв профилактичен ефект. Той се дължи на съдържащите се в него флаваноли.

„Установихме, че приемът на флаваноли значително подобрява няколко показатели за състоянието на сърдечносъдовата система“ – заявиха учени от университетската болница в Дюселдорф.

Учените установиха, че увеличаването на количеството флаваноли намалява 10-годишния риск от сърдечносъдово заболяване с 22 процента, а от инфаркт с 31 процента.

Освен в черния шоколад, флаваноли има и в ябълките. Неподсладеното какао обаче е един от най-добрите източници на антиоксиданта.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

На 19 юни /сряда/ от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки по АМ „Хемус“ в участъка между 337-ми и 342-ри километър. Това е отсечката между […]

 

Днес ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна […]

 

В първата половина на новата седмица ще превали в цялата страна, като количеството на валежите няма да е значително. За дните от […]

 
 

към началото