твоята гледна точка
Черният шоколад намалява риска от високо кръвно
Автор Vnews, добавено на 18.09.2018 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Черният шоколад може да запази гъвкавостта на кръвоносните съдове и така да намалее риска от високо кръвно налягане, съобщи в. „Дейли експрес“, цитиран от БТА.

Чистото какао също има такъв профилактичен ефект. Той се дължи на съдържащите се в него флаваноли.

„Установихме, че приемът на флаваноли значително подобрява няколко показатели за състоянието на сърдечносъдовата система“ – заявиха учени от университетската болница в Дюселдорф.

Учените установиха, че увеличаването на количеството флаваноли намалява 10-годишния риск от сърдечносъдово заболяване с 22 процента, а от инфаркт с 31 процента.

Освен в черния шоколад, флаваноли има и в ябълките. Неподсладеното какао обаче е един от най-добрите източници на антиоксиданта.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Съдът на Европейския съюз постанови, че Обединеното кралство може едностранно да отмени Брекзит без разрешението на останалите 27 страни членки на Европейския съюз. Съдиите от върховния съд на ЕС определиха, че […]

 

Администрацията на Фейсбук забранява на потребителите да публикуват в социалната мрежа не само порнография, но и фрагменти от еротични танци, снимки […]

 

Коледно-новогодишните празници ще са по-топли от нормалното и без сняг. Това прогнозира пред „Фокус“ климатологът проф. Георги Рачев. Единственият шанс да […]

 
 

към началото