твоята гледна точка
Робот сменя изпитващия на изпита за шофьорска книжка
Автор: 24 часа, добавено на 14.08.2018 година, в категории: HotNews, Коментарите са изключени за Робот сменя изпитващия на изпита за шофьорска книжка

Маршрутът, по който ще се минава при практическия изпит за шофьорска книжка, ще се определя от компютър. Това е една от мерките, които подготвя “Автомобилна администрация”, за да се справи със злоупотребите при издаването на документа.

Маршрутът ще се генерира на случаен принцип от робот непосредствено преди изпита, за да не се знае от курсиста и изпитващия предварително.

Така ще се пресече възможността даден кандидат- шофьор да бъде прекарван по лесно за минаване трасе, а друг – по по-трудно, за да бъде скъсан умишлено и да се явява отново срещу допълнителна такса.

В учебните коли ще има и GPS, който да насочва курсиста накъде да се движи. В момента посоката се задава от изпитващия и това също можело да доведе до злоупотреби.Споделете текущата публикация:

Коментарите са изключени.


Бизнес

Нова европейска директива, приета наскоро от Европарламента, предлага
„спасителен пояс” на задлъжнелите предприятия. Това каза евродепутатът
от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев на провеждащия се […]

 
Властта

През следващата седмица стартира изграждането на новия участък от “Хемус”, обяви в Плевен зам.-министър Николай Нанков.

Трябва да са готови до 2021 г.

През следващата […]

 
Здраве и красота

Прескачането на закуската и късната вечеря преди това могат да доведат до летален изход след прекаран втори инфаркт, установи екип от […]

 
Жълто

Ева Мендес призна в новото си интервю за списание Women’s Health, че не се е виждала в ролята на майка преди […]

 
 

към началото