твоята гледна точка
Две жени без официални доходи пръснали милиони за луксозни покупки, НАП ги проверява
Автор Vnews, добавено на 02.07.2018 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Луксозни покупки довели данъчни инспектори до две жени, които през 2017 г. са похарчили над 1 милион лева, без да имат никакви официално декларирани доходи.

Това съобщи говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров.

Едната от тях е родена през 1974 г. и е подадена от данъчната дирекция в Пловдив, а другата е родена през 1967 г., а името ѝ е подадено от софийската дирекция.

Имената на двете излизат във фактури за извършени услуги или покупки на тяхно име, но в същото време те не са подали данъчни декларации за доходите и са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, обясни Бъчваров.

Започнала е ревизия, която трябва да установи какви са източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и техните разходи. “Не е невъзможно да се окаже, че въпросните дами имат богати съпрузи”, застрахова се Бъчваров.

Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии не само за миналата година, а и за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

В петък НАП официално съобщи, че започват проверки на 290 души, които са извършили разходи за минали години над 50 000 лв., но нямат никакви официално декларирани доходи. Общото между всички, на които са възложени проверки, е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация.

“До този извод стигнахме при анализ на данъчните декларации и базите с данни, с които разполагаме. Сравнихме два източника на информация – данъчните декларации и продажбите на всички регистрирани по ДДС фирми в България на най-различни стоки, включително луксозни. Оказа се, че между двете бази с данни има известно несъответствие – близо 300 души номинално не са декларирали нито лев доход за 2016 г., но едновременно с това са извършили покупки за над 50 000 лева. Все пак има двама души, които за този период са отчели покупки за над 1 млн. лв.”, обясни механизма Бъчваров.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Водата поскъпва масово от догодина. Според доклад на енергийния регулатор повече ще плащат в 27 селища. Най-сериозен ще е скокът в Бургас, […]

 
Властта

Големите ремонти в 10 учебни заведения във Варна, заради които поетапно се местят близо 7000 деца, ще приключат до края на […]

 
Здраве и красота

Независимо от това каква храна приемаме, въздухът, който дишаме, козметиката и почистващите препарати, които използваме, съдържат токсини, които се натрупват в […]

 
Жълто

Мексиканката Ванеса Понсе де Леон спечели титлата „Мис Свят 2018“ на 68-ото издание на международния конкурс за красота, който се състоя […]

 
 

към началото