твоята гледна точка
ВиК- Добрич дължи над 4,5 млн. лв. за ток
Автор: Труд, добавено на 28.06.2018 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

След 10 дни административната сграда на ВиК- Добрич може да остане на тъмно, без електрозахранване и по график токът да бъде спиран на 2 и на 4 часа. Причината са неплатени сметки към „Енерго-Про“, които надхвърлят 4,5 млн. лева. „ВиК -Добрич“ АД е най-големият нередовен длъжник в Североизточна България и има задължения към „Електроразпределение Север“ АД и „Енерго-Про Продажби“, които към 27 юни 2018 г. възлизат на 4 504 183 лв. без лихвите, съобщиха за “Труд” от пресцентъра на дружеството. Дълговете растат от 2013 г. въпреки многократните срещи с ръководството на ВиК Добрич, както и с принципала МРРБ.

За критичната ситуация са сигнализирани Министерството на енергетиката, кметът и областният управител на Добрич. След постигнато споразумение през септември м.г. дългът е бил разсрочен, дружеството е поело ангажимент за плащане на над 1 млн. лева, който не е изпълнило. Така се стига до крайната мярка и длъжникът е уведомен за прекъсване на електрозахранването по график от 9 юли на административната сграда на предприятието.

Погасяваме задълженията си по споразумението и смятам, че няма да се стигне до прекъсване на електрозахранването. Но дори и да се случи, това няма да засегне водоподаването и абонатите на града, каза изпълнителният директор на ВиК Добрич инж. Тодор Гикински.

„Труд“ е попитал регионалното министерство какви мерки се предприемат, за да не остане Добрич без вода. „Дружеството има сключено допълнително споразумение с „Енерго-Про Варна“ ЕАД за изплащане на натрупани задължения. През предходните два месеца ВиК Добрич е платило по-малък размер от предвидените в споразумението месечни вноски. Очаква се през следващия месец вноските да бъдат погасени и да не се стигне до прекъсване на електроснабдяването“, съобщиха от МРРБ.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

От 1 юни България се отваря за  туристи от 29 държави, съобщи пресслужбата на Министерството на туризма във връзка със старта на летния туристически сезон 2020 г.

На територията на Република България с […]

 

14 нови случая на коронавирус у нас при изследвани 606 проби за последното денонощие. С това общият брой на лабораторно потвърдените […]

 

За по-голямата част от страната юни ще е най-дъждовният месец за годината. Средната сума на валежите в извън планинската част е […]

 
 

към началото