твоята гледна точка
Обявиха резултатите от второто класиране за първи клас във Варна
Автор Vnews, добавено на 15.06.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Обявиха резултатите от второто класиране на първокласниците. От подадените 193 заявления са класирани 151 деца, като 75% от тях влизат по първо желание, 17% – по второ, 3% – по трето и 5% – по четвърто и следващо желание. За некласирани 42 деца анализът показва, че много родители посочват като желание за прием само едно училище, в което има 1 или 2 свободни места, а в 10 от заявленията родителите са посочили само училище, в което няма обявени свободни места.

Записването на класираните започва от 9 ч. на 18-ти юни до 17,00 ч. на 19-ти юни в училището, в което е прието детето. При записване родителите трябва да представят копие и оригинал (за сверка) на удостоверение за раждане и оригинал на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование. Децата, ползващи предимство по чл. 10, ал. 4, т. 1 и т. 2 (дете с трайни увреждания над 50%; дете на двама починали родители), трябва да представят и документи, удостоверяващи тези обстоятелства.

След второто класиране в училищата остават 379 свободни места, списъкът ще бъде обявен на 20-ти юни. На следващия ден – 21-ви юни от 10 ч. до  23,59 ч., системата ще бъде отворена за редакция на стари или подаване на нови заявления от родители, които до момента не са подали заявление за своето дете или не са го записали в училището, в което е прието на второ класиране.

След приключване на трето класиране от 28-ми юни подаването на документи и записването за първи клас става на място в училищата, в които има обявени свободни места. Повече информация може да бъде намерена на адрес: https://school.is-vn.bg/Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Грипът си отива, но сред децата остава респираторният синцитиален вирус, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на центъра по заразни и паразитни болести.

За седмицата до 15 февруари изследванията на секрети от носа […]

 

Европейският парламент, Съветът на ЕС и Европейската комисия се споразумяха късно вечерта за правилата за авторското право в епохата на цифровите […]

 

С мнозинство от 460 гласа Европейският парламент прие регламента за европейските фондове на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, според който в […]

 
 

към началото