твоята гледна точка
Общинските “Пазари” във Варна с двоен приход през 2017 г
Автор Vnews, добавено на 14.06.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Почти двойно увеличение на наличните парични средства бележи общинското дружество „Пазари“ във Варна в рамките на две години. През 2015 г. те са били 1,4 млн. лева, а през 2017 г. – 2,6 млн. лева. Това заяви изпълнителният директор Недко Радев на заседание на ПК „Собственост и стопанство“, на което беше обсъден и приет годишният финансов отчет на дружеството.

Радев уточни, че увеличаването на средствата е в резултат на по-добрата събираемост на вземанията. Не се допуска натрупване на неплатени наеми, допълни той.

„През 2011 г. несъбираемите вземания са били в размер на 89 000 лева. Година по-късно те са 260 000 лева, а през 2015 г. са достигнали 753 000 лева. Има търговци, които дължат по 15 000- 20 000 лева. При сегашното управление тази практика е прекратена. В случай на забавяне на плащанията веднага предприемаме мерки“, каза Радев.

За разлика от минали години дружеството отчита по-малка печалба, но това се дължи на закриването на три пазарни площадки. Във връзка с изпълнението на големи инфраструктурни проекти през 2017 г. бяха закрити пазарите до Автогарата,  на ул. „Роза“ и в кв. „Аспарухово“, заради което бяха начислени сериозни амортизации. Недко Радев изрази надежда дружеството да получи общински имоти, на които да изгради нови пазари.

По време на заседанието бе повдигнат въпросът за охраната, която е денонощна. Поискано бе тя да остане само през тъмната част и през почивните дни, за да се намалят разходите по това перо.

Отговорът бе, че след въвеждането на 24-часова охрана нелоялните търговци на пазарите драстично са намалели. Доста по-малко са и случаите на джебчийски посегателства.   Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Тази нощ – в нощта срещу Еньовден, звездите слизат на земята и омайват тревите и цветята, придавайки им магическа целебна сила, казва поверието. В нощта срещу Еньовден билките имат най-голяма сила, […]

 

Милиарди да ни дават, няма да приемаме бежанци. Гарантираме границата.” Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната в НС.

Лидерът на БСП […]

 

Варна бе избрана за Европейска столица на спорта 2019. „Получихме потвърждение, че Варна е избрана. Титлата ще ни бъде връчена официално […]

 
 

към началото