твоята гледна точка
Жени до 49 вземат най-големите кредити
Автор Vnews, добавено на 05.06.2018 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Дамите на възраст 40-49 години кандидатстват за най-големите потребителски кредити, съобщава Труд. Средната сума на техните молби за заем е 7030 лв. Това е знак, че българските жени имат важна роля при вземането на решенията за кредит в семейството и показва, че много дами могат да си позволят по-големи кредити и да плащат по-високи месечни вноски.

Като цяло, хората на възраст между 40 и 49 години кандидатстват за най-висока средна сума на заема, която е 6782 лв. за представителите на групата. Това са хората с най-големи покупателни възможности и доходи в България, показва обзора „Потребителският кредит на българина“ на БНП Париба Лични Финанси.

Жените кандидатстват най-често за потребителски кредити за ремонт на дома, обединяване на задължения, пари в брой и покупка на обзавеждане. Това показва, че те имат думата при решенията за освежаване на дома и управлението на семейния бюджет. По отношение на заемите за семейни тържества 62,3% от молбите са подадени от дами.

Мъжете кандидатстват по-често от дамите за кредити за ремонти на коли, като господа са подали 79,5% от заявките за такива проекти. На второ място при мъжете е покупката на употребяван автомобил – 70% от молбите с тази цел. Като цяло няма голяма разлика в броя на заявките за потребителски кредити, подадени от мъже и от жени – 53,1% от заявките са от мъже, а 46,9% – от дами.

В последните шест месеца средната сума на молбите за потребителски кредити нарасна с 12% в сравнение с година по-рано и достигна 5700 лв. Това е знак за растящ оптимизъм и ръст на потреблението.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Само ден почивка по Нова година, но за сметка на това по Коледа няма да работим цели 5 дни. Почивните дни за коледните празници започват още на 22 декември и продължават […]

 

Нотариусите ще бъдат задължени да докладват в общините какъв данък е платен за всяка сделка с недвижим имот или моторно превозно […]

 

За първи път през октомври повишението на цените на пшеницата в края на лятото се отрази чувствително върху инфлацията, която на […]

 
 

към началото