твоята гледна точка
Община Варна пусна нова електронна услуга
Автор Vnews, добавено на 28.03.2018 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Поредна стъпка към предоставяне на още по-качествени и иновативни публични услуги направи Общински съвет – Варна. На сайта на институцията – http://varnacouncil . bg/ секция Нормативна уредба, бе внедрен специален уеб модул, осигуряващ бърз и лесен достъп до базата данни с действащите към момента общински нормативни актове, съобщиха от общината.

Модулът предлага редица възможности с основна цел – улеснение и удобство както за потребителите, така и за администрацията. Едно от предимствата му е, че облекчава търсенето на информация в документите по ключова дума или символ. Чрез модула също така се поддържат исторически редакции на общински нормативни актове за всички техни изменения и/или допълнения.

„Това нововъведение е следващата стъпка от усилията ни за по-ефективно предоставяне на публични услуги. То ще осигури още по-голяма прозрачност, към която непрекъснато се стремим. Гражданите веднага ще усетят ползите от внедряването на модула, защото ще могат много лесно да намират в нормативните актове търсената от тях информация“, обясни председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Той разкри също, че предстои да бъдат публикувани имената на всички почетни граждани на Варна. „В момента се работи по събирането на информация за личностите, удостоени с това звание. Скоро списъкът с техните имена ще бъде достъпен на сайта на ОбС – Варна“, допълни Балабанов.

В рамките само на няколко месеца бяха направени редица стъпки за оптимизация работата на местния парламент и за улесняване на гражданите. Общински съвет – Варна се сдоби с нов официален сайт, на който освен актуалната информация, свързана с дейността на институцията, беше публикуван и целият наличен архив на ОбС – Варна от първия демократично избран общински съвет до настоящия мандат. Осигурен бе напълно безплатен достъп до над 30 000 страници архивни документи, като по този начин ОбС – Варна стана първият в страната с толкова богат дигитален архив.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Пакет от мерки, за да задържи децата в клас, предприема министерството на образованието. Сред тях е олекотяване на учебното съдържание.

Трябва да има сериозно олекотяване на учебното съдържание, защото в момента то […]

 

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница, наричан още Връбница. По традиция той е винаги седмица преди Великден и е един […]

 

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции […]

 
 

към началото