твоята гледна точка
БСП брои 2 млн. лв. за партийна телевизия
Автор Vnews, добавено на 25.03.2018 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

2 милиона лева ще даде БСП за партийна телевизия, пише 24 часа. Решението беше взето от Националния съвет, който се събра на закрито заседание на Благовещение.

Ангажиментът за създаването на червена телевизия е лично на соцлидерката Корнелия Нинова. Тя го пое предизобрно, след като социалисти по места поставяли многократно въпроса. В края на миналата година НС на БСП гласува, че телевизия ще има, а след одобряването на финансирането сега предстои да се изготви и нейната концепция.

Пленумът прие отчета на бюджета на партията за 2017-а и промени в щата на “Позитано” 20.

151 души работят на заплата към централата. Правят се структурни промени с цел по-доброто организационно функциониране, а заради наближаващите местни избори се създава звено “Регионална и местна политика”, което да работи по-пряко с кметовете и общинските съветници на социалистите по места.

С 12,7 млн. лева е разполагала БСП през миналата година. 10,5 млн. от тях са от държавната субсидия, а около 740 хиляди са от дарения.

1,1 млн. лв. са били постъпленията от членски внос. Със собствени средства във финансирането на партията са участвали и кандидати за депутати – общо 237 хил. лв.

По 2,60 лева на глас ще получават структурите, реши още Националният съвет. Увеличаване на финансирането им вече се прави неколкократно още в началото на мандата на сегашното соцръководство, когато сумата беше малко над 1 лев на глас. Аргументът е, че силата на БСП са организациите по места и те трябва да са напълно обезпечени, обясниха от “Позитано” 20.

Освен прякото увеличение за структури продължава да функционира и стартиралият миналата година Фонд за политически инициативи. Той отпуска средства на проектен принцип на организациите, които имат добри обществени инициативи. Така допълнително финансиране в размер на около 50 хил. лв. ще получат и някои структури в смесените региони или в малки общини, където демографският срив се е отразил най-драстично, но изборните резултати като цяло са добри. Те ще бъдат определени на следващ пленум.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции той се свързва и със съзряването на девойките и тяхната […]

 

Компания, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма „СКАТ“ придобиват от […]

 

Записванията на шест общински програми за профилактика и рехабилитация на общественото здраве започват от днес – 17-ти април. Те се финансират […]

 
 

към началото