твоята гледна точка
Филип Морис ще предлага IQOS във Варна
Автор Vnews, добавено на 15.03.2018 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Филип Морис България ще започне предлагане на иновативната технология за нагряване на тютюн IQOS във Варна от 15-ти март в „Гранд Мол Варна“. С това компанията потвърждава изпълнението на заявената си цел за изграждане на бъдеще без дим в България.
През ноември миналата година Филип Морис пусна на пазара в България иновативното устройство за нагряване на тютюн IQOS и така страната ни стана 32-та държава в света, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия към изграждане на бъдеще, в което новите революционни бездимни алтернативи ще заменят цигарите. Варна е третият град в България след София и Бургас, където ще се продава устройството IQOS.
„Днес вече близо 4 милиона мъже и жени по света са избрали да спрат да пушат и да преминат към иновативната технология за нагряване на тютюна, която има потенциала да намали риска в сравнение с тютюнопушенето. Днес и пълнолетните потребители в България вече имат тази възможност“, заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България при представянето на IQOS.
„Окуражени сме от силния интерес в България към науката и иновативната технология, която има за цел да намали вредата не само за пълнолетните потребители, но и за цялото общество. Вярваме, че един ден ще дойде времето, в което новите бездимни алтернативи ще заменят изцяло традиционните цигари.“, допълни още Маргонис.
Зад създаването на иновативната система за нагряване на тютюн IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международно признати стандарти от над 400 научни експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур. От 2008 г. насам Филип Морис Интернешънъл инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност и още над 1,5 млрд. долара в производствени мощности за новите продукти с намален риск. В разработката на революционната технология тютюневата компания си партнира с над 60 стартъп компании в Швейцария. Над 3000 са издадените патенти за иновативните компоненти на системата IQOS и бездимните продукти, които се употребяват чрез нея. Това нарежда Филип Морис Интернешънъл сред топ 100 на компаниите в световната класация по брой на получени патенти от Европейската патентна организация EPO.

*IQOS е високотехнологична система за прецизно поддържане и контролиране на температурата до 350 градуса, необходима за оптимално нагряване на тютюна, без достигане на температурата на горене. IQOS се използва със специални тютюневи стикове, така че при нагряването им се отделя пара. Поради липсата на изгаряне, при IQOS няма нито дим, нито пепел, а мирисът е много по-слаб в сравнение с пушенето.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции той се свързва и със съзряването на девойките и тяхната […]

 

Компания, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма „СКАТ“ придобиват от […]

 

Записванията на шест общински програми за профилактика и рехабилитация на общественото здраве започват от днес – 17-ти април. Те се финансират […]

 
 

към началото