твоята гледна точка
Годината на кучето започна! Движете се много и бъдете практични!
Автор Vnews, добавено на 15.02.2018 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

– Започва годината на най-добрия приятел на човека

– Ще лае и ще пъди злите сили

– Земният ѝ елемент носи стабилност, мир и благоденствие, но и трусове

– Гражданите ще се надигнат срещу тиранията и ще си поискат заслуженото

– Мотото е: “Един за всички, всички за един”

– Политиката завива наляво, бизнесът дръпва нагоре

– Сключените бракове ще са здрави, а родените деца – жизнени

– Тръмп може да натисне ядреното копче

– Модата става практична,домашната храна – хит

Вярно и умно, кучето отдавна си е запазило място като най-добрия приятел на човека. Това ще ни топли през 2018-а – Годината на Кучето по китайския календар, която ще притежава много от неговите черти.

Какъв е животът по кучешки? Съвсем не чак толкова лош, че да го наричаме презрително “кучешки живот”. Народът даже казва: “Уредих се като куче в каруца”.

Кучето заема 11-о място в източния зодиак и е смятано за благоприятно животно в китайската астрология. Стои вярно до господаря си в добро и лошо. Носи късмет и с лая си предупреждава и пъди злите сили, например крадците. Ако улично куче внезапно влезе в къщата на някой китаец, той ще е много доволен и ще си го вземе у дома, защото му показва, че идва късметът.

На 16 февруари встъпва китайската Нова година и навсякъде из Азия

ще бъдат поставени

символи на кучета за

максимална сполука

Годината е на Земното куче, което сменя отиващия си Огнен петел, и ще властва до 4 февруари 2019 г.

Цветовете, които китайците свързват със земята, са жълт, охра, кафяв. Затова и тази година се нарича понякога на Жълтото куче или на Кафявото куче. (Ако имате куче, което е черно или бяло, разбира се, че и то си празнува своята година – по знак.)

Земята стабилизира и укрепва и през 2018-а ще има радикална промяна след две последователни години с огнен елемент (2017-а – Огнен петел, и 2016-а – Огнена маймуна), които донесоха известна дисхармония и импулсивност. За разлика от войнствения и докачлив Петел, Жълтото земно куче е много по-спокойно и уравновесено.

Силно проницателно, то е мило, ефективно и умело в общуването. Земята като елемент на годината дава мир, съгласие, плодовитост и благоденствие. Лошите новини, които носи, са вулкани и земетресения.

ИЗТОЧНИЯТ ЗОДИАК

Китайският зодиак е съставен от 12 знака с имена на животни, които се редуват на година, и 5 елемента – земя, дърво, огън, метал и вода. Пълният цикъл, в който се изреждат всички знаци с всеки елемент (Дървено куче, Метално куче, Водно куче и т.н. – веднъж на 12 г.) трае 60 години. Предишната Година на Земното куче е 1958-а.

Тъй като земята произвежда метал в китайския зодиакален цикъл, очаква се 2018 г. да докара просперитет. Това се отнася особено за онези, които подобно на кучето са активни, работят усилено и общуват добре. 

Хората, които са щедри към другите, ще жънат най-големите печалби. Основните понятия през Годината на Кучето са честна игра и социална справедливост.

Кучето е сред 12-те животни в китайския зодиак – един от най-древните в света, поради изключителната си близост с хората. Според легендата Нефритеният император, управител на небето, го избрал заради неговата мъдрост.

Китай е първото място на

света, където са опитомили

кучета от сиви вълци

Културата хемуду, съществувала от 5500 до 3300 г. пр.Хр., е използвала кучетата за домашни животни, показват вкаменелости, открити от учени.

Исторически то е уважавано в Китай като работно животно (макар че е служело и като резервен източник на храна) и заради солидарното си поведение в глутницата символизира честността и равенството. Астролозите предричат, че през 2018 г. ще се надигнат много повече граждани с искания за промяна. Мнозина ще се борят срещу потисничеството и тиранията.

Социалната осъзнатост и каузи за общото благо ще са теми на годината. Сега е моментът профсъюзите да искат повишаване на заплатите, повече придобивки и свободно време. Полицаи, пожарникари, учители, лекари, работници и чиновници може да спечелят от колективни преговори.

Ролята на кучето като пазител на дома може да промени геополитическите нагласи – от нападателни към по-отбранителни. Китайците смятат, че това животно носи мир. Изтокът очаква прелом в политиката и историята. 

Годините на Кучето са мирни, носят стабилизация и нормализация. Политиката ще клони наляво, а идеологията ще бъде поднасяна с много лай. Речите ще станат по-либерални, а програмите ще наблягат на икономиите.

2018 г. се очаква да бъде добра като цяло. Колективната работа ще е най-успешна. “Един за всички, всички за един” е мотото на Годината на Кучето. Всички цели ще се постигат много по-лесно, ако действате в екип, а не сами.

В същото време кучето е пълно с енергия и неговата година ще открие куп възможности за бизнеса и социалните сбирки. Ще се появи обаче и риск от натиск, свързан с времето, стрес, изтощение и други здравословни проблеми. Особено родените в Година на Кучето трябва да внимават да не “прегреят”.

Кучетата са много чувствителни и тревожни създания и могат да донесат усещане за тъга и несигурност. Трябва да има физически изход за стреса – задължителни са всекидневните упражнения.

Всеки трябва много да се движи,

защото кучето не търпи статичността. Редовният фитнес ще помогне да избегнете болести, а умственото здраве поддържайте с общуване с приятелите.

Дали ще намерите любовта, или ще ви повишат в службата, зависи в коя година сте роден според китайската астрология. Докато западната астрология предсказва бъдещето по движението на звездите, китайската изследва характеристиката на жизнената сила (ки или чи) на всяка година и я сравнява с тази на хората. Ако например сте родени в Година на Огнен Дракон, как ще ви влияе енергията на Годината на Земното куче?

С други думи, китайската астрология не предсказва бъдещето. Тя е нещо като синоптична прогноза – определя каква ще бъде енергията и дали е съвместима с вашия знак. Ако не е, трябва да се снишите. Ако е съвместима – време е да разперите крила. Учението за правилното използване на енергията се нарича фъншуй. То се превърна в световен феномен и някои от най-успешните и известни хора го практикуват като Бил Гейтс и Ричард Брансън, Джони Деп и Мадона. 

Благодарение на интелигентността, тренираността и дисциплината на кучето годината му ще е добра за започване на нов бизнес или промени в начина на живот. Неговата щедрост и вярност са мехлем за приятелствата и сватбите през 2018 г. Сключеният брак през годината ще е здрав, а родените деца – много жизнени. Безпределната лоялност на кучето ще укрепи всички връзки – на лична или групова основа. Годината на Земното куче

може да се окаже

повратна в човешката история

Причината е, че Доналд Тръмп е Куче (роден 1946 г.), а това животно, освен че е най-добрият приятел на човека, има и тъмна страна. Тя прави тези хора лесно запалими, критикари, инати, свръхчувствителни към забележки и дълбоко емоционални. От друга страна, те са дълбоко предани на семейството, приятелите си и на онези, които ги подкрепят. Ако не се отнасят добре с тях, кучетата хапят. Независимо колко верни и приятелски са, те нападат хора – по команда на стопанина си, като самозащита или от ярост. 

Мол в Китай постави огромна фигура на куче, наподобяващо Доналд Тръмп.

Тръмп е роден в Година на Огненото куче. Това го прави агресивен лидер, който трудно сдържа емоциите си, особено ако е заплашен. Енергията на кучето ще бъде силно подчертана през 2018 г. – както верността и служенето, така и хапенето, лаенето, боричкането и бунтуването, когато ситуацията става нетърпима.

Като президент Доналд Тръмп вече показа, че няма да седи мирно и тихо. Той ще използва всяко средство на разположение, за да задържи позицията си и да получи това, което иска. Това със сигурност ще се изрази в някакъв конфликт или хаос. А политическата атмосфера, в която много хора са настроени да му се подиграват, може да отприщи такъв гняв, че да натисне ядреното копче дори.

Интересното в тази година е кой ще стане кучето водач и на кого ще сложат намордник, за да не хапе.

Годината на Кучето е много сериозна, войните са кратки, а сигурното е, че носи много, много промени. За тези, които се чувстват безнадеждно или тормозени, може да е време на хаос, бунт или дори революция. Но има и много добри страни – преданост, прямота, търпение. Успех ще имат откритите хора, тъй като кучето не търпи прикритите чувства и неискреността. То ще се бори с тероризма във всичките му форми.

ПАЗАЧ

Не оставяйте дома си без охрана през 2018 г. и избягвайте да се разхождате сами в тъмното, тъй като има опасност от кражби. Пазете се и от измами в бизнеса. Кучето си има вродени навици – види ли някаква храна без надзор, я грабва и хуква. Повишената сигурност е основна тема тази година. Осъвременете си алармената система, паролите. Вземете извънредни мерки за финансова сигурност. Дръжте под ключ ценностите си. И, разбира се, не посягайте на нищо чуждо. Кучето ще ви проследи и справедливостта ще се възцари.

В Годината на Кучето всеки ще получи каквото заслужава. Онези, които отдавна мечтаят за назидание, може да го дочакат – вече това се отприщи с върволицата сексскандали. През 2018 г. ще има много повече справедливост. 

Земната година носи стабилност, организираност и постоянство. Висшата мода ще бъде сменена с по-практична. Тъкани, които след пране не се гладят, дрехи, които стават и за деня, и за вечерта, универсални модели ще доминират на модните подиуми.

ТРИК

Тъй като кучето не понася котката, трябва да се избягват леопардовите шарки.

Екстравагантният показ на богатство ще отстъпи на скромността. Кръчмите, които предлагат домашна храна, ще са по-успешни от гурме ресторантите. Историите на обикновените хора ще са по-популярни от тези на супергероите.

Една от основните думи на годината е “движение”. Всичко, свързано с нея, ще има успех – смяна на жилището, пътешествия, командировки.

Инвестирайте в

земеделие и

строителство

Ако имате излишни пари и се чудите къде да ги вложите, изберете индустрии, свързани с елемента дърво. През Годината на Земното куче дървото ще е най-плодотворно, това ще е най-силният и доминиращ елемент, твърдят азиатски специалисти по фъншуй.

Тези индустрии включват селското стопанство, издателския бизнес и журналистиката, образованието, модата, облеклото, текстила, офис оборудване, дизайн.

Вторият най-добър елемент през 2018 г. е земята. Той ще осигури много добро представяне на бизнеса, свързан с него – недвижими имоти, строителство, складиране и съхранение, рециклиране. 

Прекрасни перспективи имат фирми, занимаващи се с производство на керамика, мрамор, грънчарство и строителни материали.

Също така добре ще се представят и индустриите с огнен елемент, за които ще се отворят много възможности – производство и разпространение на горива, шоубизнес, радио и телевизия, хранителна промишленост, слънчева енергия, кинопроизводство, ресторанти и генератори на ток.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

„Колкото и гадна да е тази болест, няма да затворим юли и август. Слушам Мутафчийски, но и Мангъров. Считам, че колкото и да е тегаво, подсилваме болниците, даваме пари за пътеки, […]

 

Рекорд на новозаразените има и в столицата – 69 души са с положителни проби

182 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през […]

 

Правителственият говорител на Гърция Стелиос Пецас настоява да се забрани български туристи да влизат през граничния пункт Маказа-Нимфея от 6 юли, […]

 
 

към началото