твоята гледна точка
Пускат 200 милиона лева за туристически атракции
Автор Vnews, добавено на 25.01.2018 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Общините, Министерството на културата, вероизповеданията и техни юридически лица ще могат да кандидатстват за 200 милиона лева. Европарите са от Оперативна програма “Региони в растеж” (ОПРР), съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата под формата на нисколихвени кредити и безвъзмездно финансиране ще са за туристически проекти за консервация, опазване и популяризиране на културното и религиозното наследство с национално и световно значение. Това е и първата схема по ОПРР, която е изцяло с комбинирано финансиране – чрез кредит и субсидия, тъй като проектите по нея ще реализират приходи. Половината от осигурените 200 милиона лева ще се финансират чрез финансов инструмент, посредством финансови посредници, избрани от Фонда на фондовете. Останалите 100 млн. лв. – чрез безвъзмездни средства по процедура “Развитие на туристически атракции” на ОПРР.

Одобрените проекти от финансовите посредници ще могат да получат максимално 50 на сто от бюджета на предложението си като безвъзмездна помощ. Какъв ще е точно делът й ще се решава след анализ на бизнес проекта и на риска и ефектите за постигане на икономическа активност и заетост, обясниха от регионалното министерство. От ведомството допълниха и, че ще бъдат подкрепяни интегрирани проекти, затова освен консервация и опазване на културните обекти ще бъдат финансирани и дейности по популяризирането и развитието им, така че да се привлекат повече туристи.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Държавната агенция “Национална сигурност” ще поеме практически контрола върху сигурността на Търговския регистър, този на БУЛСТАТ, на юридическите лица с нестопанска цел и дори на брачните договори.

Това става възможно, след като […]

 

Само за ден заразата е потвърдена в 2/3 от изследваните проби – това е сигурен знак за голямо разпространение. В националната референтна лаборатория инфлуенца е […]

 

На извънредна среща Комисията за борба с грипа и респираторните заболявания във Варна взе решение да обяви грипна епидемия за Варна, както […]

 
 

към началото