твоята гледна точка
Всичко нужно на българите навън – в нова платформа
Автор Vnews, добавено на 14.01.2018 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Да бъде създадена платформа за българите в чужбина. Тази идея на вицепрезидента Илияна Йотова се обсъжда между институциите.

В платформата ще бъде събрана много информация, която сега сънародниците ни трябва да издирват в отделни сайтове и различни институции – за социални и здравни осигуровки, за законовата уредба за смесените бракове, за образованието у нас и други.

“Това ще е платформа, която да свързва българите с българите. Целта ѝ ще е да се прави държавна политика в тази сфера заедно със сънародниците ни в чужбина”, обясни Илияна Йотова пред “24 часа”.

Идеята е новото интернет пространство не само да бъде в полза на българите навън, но и те самите да участват в списването на платформата. А българската държава да може да прави чрез тях кампании, като им подсказва свои политики, които могат да бъдат рекламирани в чужбина, обясни вицепрезидентката.

Като медиен човек тя е замислила и още нещо – чрез платформата българите по света да опознаят медиите у нас и да станат техни “кореспонденти” чрез своя информация за интересни новини, случки, истории, дори да качват видеоклипове.

Платформата ще е съставена на принципа на легото, а информацията ще е структурирана като матрьошките, обясни Йотова. Ще има например тема за човешкия ресурс на България – работна ръка, мъже и жени и т.н., като в поддиректории към нея ще е по-детайлно разписано в какви области с какви специалисти се разполага.

“Светът днес е глобален, всеки избира къде иска да живее и работи. Но съхраняването, пазенето и култивирането на българското самосъзнание е основна задача на държавата и цел на тази платформа. Не трябва да се къса връзката с родината. Напротив – където и да са българите по света, да работят за себе си, но и за България”, каза Йотова.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Населението на България може да намалее до 5,8 милиона души до 2040 година, ако не се вземат мерки в борбата с демографската криза. Това е само единият от трите възможни сценария […]

 

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов от 13 ноември, се въвежда зимното поддържане […]

 

В първия работен ден от новата седмица над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В източните райони около обяд облачността […]

 
 

към началото