твоята гледна точка
Всичко нужно на българите навън – в нова платформа
Автор Vnews, добавено на 14.01.2018 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Да бъде създадена платформа за българите в чужбина. Тази идея на вицепрезидента Илияна Йотова се обсъжда между институциите.

В платформата ще бъде събрана много информация, която сега сънародниците ни трябва да издирват в отделни сайтове и различни институции – за социални и здравни осигуровки, за законовата уредба за смесените бракове, за образованието у нас и други.

“Това ще е платформа, която да свързва българите с българите. Целта ѝ ще е да се прави държавна политика в тази сфера заедно със сънародниците ни в чужбина”, обясни Илияна Йотова пред “24 часа”.

Идеята е новото интернет пространство не само да бъде в полза на българите навън, но и те самите да участват в списването на платформата. А българската държава да може да прави чрез тях кампании, като им подсказва свои политики, които могат да бъдат рекламирани в чужбина, обясни вицепрезидентката.

Като медиен човек тя е замислила и още нещо – чрез платформата българите по света да опознаят медиите у нас и да станат техни “кореспонденти” чрез своя информация за интересни новини, случки, истории, дори да качват видеоклипове.

Платформата ще е съставена на принципа на легото, а информацията ще е структурирана като матрьошките, обясни Йотова. Ще има например тема за човешкия ресурс на България – работна ръка, мъже и жени и т.н., като в поддиректории към нея ще е по-детайлно разписано в какви области с какви специалисти се разполага.

“Светът днес е глобален, всеки избира къде иска да живее и работи. Но съхраняването, пазенето и култивирането на българското самосъзнание е основна задача на държавата и цел на тази платформа. Не трябва да се къса връзката с родината. Напротив – където и да са българите по света, да работят за себе си, но и за България”, каза Йотова.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Общинските съветници от ПК „Наука и образование“ одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна, съобщи пресцентърът на градския парламент.
Тя е […]

 

През следващите дни арктически въздух ще понижи сериозно температурите в цяла Европа, показват данните от метеорологичните спътници, публикувани в meteox.com. Настъплението […]

 

Концесиите на 23 плажа и един договор за наем изтичат през тази и следващата година. Това гласи писмен отговор на туристическия […]

 
 

към началото