твоята гледна точка
Смяна на върха в сдружението на общините
Автор Vnews, добавено на 04.01.2018 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). Тя поема поста от Гинка Чавдарова, която ръководи сдружението 21 г. – още от създаването му през 1996 г.

“Това е нормален процес. Възрастта ми е такава, че е време да предам поста. Средата на общинския мандат е най-подходящ, за да може новият изпълнителен директор да натрупа опит до местните избори, след които се провежда и общото събрание на НСОРБ. Ще продължавам да подкрепям сдружението”, каза за “24 часа” Чавдарова.

Тя подчерта, че през всичките години НСОРБ е успяло да съхрани единството и подкрепата между общините и да води диалог с държавата, а общините са първо по защитени европейски проекти.

Чавдарова се смяташе за близка до БСП, но през двете десетилетия на поста работеше добре с всички кабинети. ГЕРБ има мнозинство в Управителния съвет на сдружението, който се оглавява от търновския кмет Даниел Панов.

Новата шефка е избрана единодушно от УС на НСОРБ след конкурс. Досега тя бе шеф на търговското дружество “Актив” на сдружението. Георгиева е завършила “Политически науки” и “Европейска публична администрация” в СУ. На 43 години е, има 15-годишен опит в местното самоуправление. Била е общински съветник от СДС в Свиленград. Въвеждане на електронните услуги и новата методика за изчисляване на такса смет са сред приоритетите ѝ.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане график на учебното време и ваканциите, както и за датите и дейностите по провеждане на държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване […]

 

Цялото съоръжение по проекта за реконструкция на бул. „Левски” ще бъде готово напролет
заради изникнали обстоятелства, които няма как да бъдат пренебрегнати. […]

 

Над 12 хиляди ученици са отпаднали от училище само през последната учебна година въпреки механизма за задържане на децата в училище. […]

 
 

към началото