твоята гледна точка
Ръководството на ТУ – Варна отличи за 8 декември близо 200 изявени студенти в науката, обществената работа и спорта
Автор Vnews, добавено на 08.12.2017 година, в категории: Вести, Коментари (0)

По традиция, установена от години в навечерието на студентския и на новогодишните празници най-добре потрудилите се и най-талантливите студенти на Технически университет – Варна бяха отличени по достойнство за усилията си през изминалата академична 2016/2017 година.
В предпразничната обстановка на тържествената 114 аудитория 37 абсолютни отличници бяха наградени с грамоти и с парична награда от 170 лева. След отличниците своите грамоти получиха студентски екипи, защитили честта на Технически университет – Варна в представителни национални и регионални прояви. Те спечелиха златни, сребърни, бронзови медали и купи на студентски олимпиади, иновативни форуми, спортни и други състезания.
В присъствието на академичното ръководство на университета, на наградените, на развълнувани родители и приятели предчувствието за светли празници намери израз в приветствието на ректора на университета проф. дн инж. Росен Василев: „С удоволствие установявам, че с всяко ново наше тържество заслужено излъчваме все повече отлични студенти. Радвам се много и, че са все повече гостите и приятелите, дошли да ви изразят подкрепата си и да ви пожелаят бъдещи успехи, уважаеми колеги студенти. Всеки, който е учил в този университет е оставил тук част от сърцето и душата си. Затова съм убеден, че никога няма да забравите колко щастливи и изпълнени с надежди сте били през годините на Вашето обучение. И това градивно, изпълнено с очаквания и мечти време ще продължава да живее във Вас. Съхранявайте го в душите си! Проектирайте пътя, който ви предстои с най-голяма отговорност, поставяйте си високи цели, които да осмислят живота ви. Пожелавам Ви здраве, професионални успехи и разбира се – любов, лично щастие, и дано след време децата Ви, заредени с Вашия талант и ентусиазъм, да заемат местата в академичните аудитории на България.”
Не спираха овациите и за множеството отличени студентски екипи: за отборното първо място на Националната олимпиада по компютърна математика, за победи на Републиканската олимпиада по теоретична електротехника, за учебни бизнес компании на специалностите ни „Компютърни системи и технологии” и „Софтуерни и интернет технологии”, участвали в Пловдивския технически панаир, за впечатляващо участие в Европейската нощ на учените, за първо, второ и трето място в конкурса ”Математиката в света на изображенията”, за участие в състезание по мениджмънт и решаване на казуси по зададени от бизнеса проекти, отличия в конкурс на НТС-Варна за най-добри дипломни работи, за участие в разработване на платформа за видеосподеляне на медийна група „Черно море“, за спечелен сертификат от първото състезание по медиация на Националния център по медиация, за шампионите от Първата междууниверситетска регата „Академика”и за високи постижения в спортовете плуване, тенис на корт, тенис на маса, за отлична организационна работа на Студентския съвет, за изявени студенти от специалностите „Индустриален дизайн”, „Растениевъдство”, „Електротехника”, „Възобновяеми енергийни източници”.
Бяха поощрени за добри постижения и студентските клубове в ТУ – Варна: „Роботика и мехатроника”, „Авто-мото клуб”, „Екологично”, „Кино и фото технологии”, „IT ++”, „Морски клуб”, „Предприемачество и иновации”, „Дизайн”, „Възобновяеми енергични източници”, „Сензорни мрежи”, „ДАР“ и др.
А има ли по-добри и от най-добрите? Любопитна илюстрация на това се оказа шесткратното излизане при наградния подиум на второкурсника от „Компютърни системи и технологии”Александър Георгиев, за да получи отличията си. Беше награден за неизменно 6.00 при изпитите, за медал от националната олимпиада по компютърна математика, за университетска олимпиада по програмиране, за участие в студентска бизнес фирма по предприемачество, за демонстрирана маркетингова игра в Европейската нощ на учените, за работата си като зам.-председател на Студентски клуб „IT ++ ТУ Варна”.
По-добри от най-добрите се изявиха с трикратното си излизане на наградния подиум и магистрите инж. Красимир Димитров („Софтуерно инженерство“) и инж. Максимилиан Маринов („Медицинска електроника”), завоювали за втора поредна година златните медали на национални олимпиади по компютърна математика.
Снимка 4: Част от наградения екип компютърни математици: Красимир Димитров, Жени Минчева (I курс), Евгени Христов (I курс), Максимилиан Маринов, Александър Георгиев. До тях – ректорът, проф. дн инж. Росен Василев.
В приветствието си към студентите заместник-председателят на Студентски съвет Марин Сивов даде израз на най-желаното от тях в този момент и на очакванията им за бъдещето: „Пожелавам Ви весели празнични дни и винаги да изпитвайте удовлетворение от труда и постиженията си.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Минималната заплата ще нарасне на 650 лв. от 1 януари 2021 г. От началото на следващата година минималното възнаграждение ще бъде увеличено от сегашните 510 лв. на 560 лв., а от […]

 

До 15 ноември шофьорите трябва да сложат зимните гуми на колите си. От полицията съобщиха, че ще извършват редовни проверки, а […]

 

Днес ще бъде предимно облачно и главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до […]

 
 

към началото