твоята гледна точка
Община Аксаково – отличник в реализирането на европроекти
Автор Vnews, добавено на 10.11.2017 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Община Аксаково е големият отличник по успешно реализирани европроекти. В първите 10 години от пълноправното членство на България в Европейския съюз малката черноморска община е привлякла и усвоила над 50 млн. лв. Най-големите спечелени и приключени проекти са в инфраструктурата на общината – битова, културна, социална и пр., съобщи зам.-кметът Красимира Дянкова. Сред успешните европроекти с най-голяма значимост за живеещите в община Аксаково са рехабилитираната пътна мрежа, осигуряваща връзка между Аксаково, Игнатиево, Припек и Слънчево, които формират най-атрактивната за бизнес зона на територията на общината. Ключови за качеството на живот е успешно реализираният проект за обновяване на водопроводната и канализационна мрежа, както и обновяването на образователната инфраструктура в общината.
Това стана ясно по време на официалното честване на 10-годишнината от членството на България в ЕС, организирано по инициатива на областния управител Стоян Пасев.
Аксаково е общината, която може да се похвали с 2,5 пъти повече и привлечени евросредства на глава от населението в сравнение със средните нива в останалите общини от страната, обяви губернаторът Стоян Пасев по време на събитието.
Областният управител декларира официално, че усилията на властта – централна и местна, в следващите години ще продължат да са фокусирани върху развитието и модернизирането на инфраструктурата.
Изключителен приоритет за област Варна остава развитието на индустриална зона „Черно море“, заключена на територията на общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

ГЕРБ ще номинира за нов мандат кметовете на София Йорданка Фандъкова, на Бургас Димитър Николов, на Варна Иван Портних, на Пловдив Иван Тотев, на Стара Загора Живко Тодоров, на Велико Търново […]

 

Деца с дълги или неприбрани в гумени шапки коси не бива да бъдат допускани да ползват водните и другите атракциони по […]

 

Завършилите средно образование и приетите във висше учебно заведение младежи трябва да платят здравните си осигуровки през лятото сами, заявиха от […]

 
 

към началото