твоята гледна точка
Община Аксаково – отличник в реализирането на европроекти
Автор Vnews, добавено на 10.11.2017 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Община Аксаково е големият отличник по успешно реализирани европроекти. В първите 10 години от пълноправното членство на България в Европейския съюз малката черноморска община е привлякла и усвоила над 50 млн. лв. Най-големите спечелени и приключени проекти са в инфраструктурата на общината – битова, културна, социална и пр., съобщи зам.-кметът Красимира Дянкова. Сред успешните европроекти с най-голяма значимост за живеещите в община Аксаково са рехабилитираната пътна мрежа, осигуряваща връзка между Аксаково, Игнатиево, Припек и Слънчево, които формират най-атрактивната за бизнес зона на територията на общината. Ключови за качеството на живот е успешно реализираният проект за обновяване на водопроводната и канализационна мрежа, както и обновяването на образователната инфраструктура в общината.
Това стана ясно по време на официалното честване на 10-годишнината от членството на България в ЕС, организирано по инициатива на областния управител Стоян Пасев.
Аксаково е общината, която може да се похвали с 2,5 пъти повече и привлечени евросредства на глава от населението в сравнение със средните нива в останалите общини от страната, обяви губернаторът Стоян Пасев по време на събитието.
Областният управител декларира официално, че усилията на властта – централна и местна, в следващите години ще продължат да са фокусирани върху развитието и модернизирането на инфраструктурата.
Изключителен приоритет за област Варна остава развитието на индустриална зона „Черно море“, заключена на територията на общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви пред журналисти в парламента, че подава оставка. Причината – съмненията около сделката за ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

„Това, което смятам, при най-малкото […]

 

Общинските съветници от ПК „Наука и образование“ одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на […]

 

През следващите дни арктически въздух ще понижи сериозно температурите в цяла Европа, показват данните от метеорологичните спътници, публикувани в meteox.com. Настъплението […]

 
 

към началото