твоята гледна точка
Държавна компания ще прави толсистемата
Автор Vnews, добавено на 12.08.2017 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Министерството на регионалното развитие обмисля варианта държавна компания да изгради толсистемата, обяви регионалният министър Николай Нанков. Това вероятно ще се случи на принципа ин хаус, според който обществените поръчки се възлагат без търг или конкурс на кандидати, които са 100% собственост на възложителите. Компанията може да е специално създадена за целта или вече съществуваща, уточни министърът по Би Ти Ви.

“Минималната щета за държавата от обжалванията на толсистемата е 1,5 млн. лева на ден. Ще заведем иск срещу тези фирми, които непрекъснато обжалват, като в момента правим остойностяване на всички пропуснати ползи”, каза Нанков.

Той бе категоричен, че в края на 2018 г. толсистемата ще заработи.

Работата по нея няма да започне преди октомври, сочи справка в сайта на Върховния административен съд. Той е насрочил последното дело по поредната жалба срещу търга за 3 октомври.

“Последната жалба много странно я получихме с клеймо от 26 май, а пристигна на 3 юли, когато ВАС се произнесе с решение в полза на възложителя. Тогава щяхме да отваряме офертите”, каза министърът.

Като най-сеизмично тежкия и сложен район в България Нанков определи Кресненското дефиле. “Тунел със сигурност не трябва да се строи от гледна точка на нашия приоритет за сигурността и безопасността”, каза той.

Най-добрият вариант е запазване на съществуващия път в посока Гърция, а в обратна – обход от Кресна.

Ако затънем в процедури по обжалване на проекта за “Струма”, има риск да загубим средствата. Останалите участъци от лот 3 на магистралата се строят в срок, дори този към Сандански изпреварва сроковете, допълни Нанков.

 



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Хубавото време ще продължи до края на седмицата. Ще има повече слънце, с температури над 20 градуса. Това показва средносрочната прогноза за времето.

Все пак сутрин ще бъде студено, на места може […]

 

„В някои администрации се извършват истински безобразия – не може гражданин, който иска да подаде сигнал, да трябва да плати такса […]

 

Тегленето на печелившите числа в 82-и тираж на шестте числови игри на Български спортен тотализатор се проведе в неделя вечерта. Джакпотите […]

 
 

към началото