твоята гледна точка
Втора балетна академия в СОК „Камчия“
Автор Vnews, добавено на 10.08.2017 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

С прекрасната постановка на Националната опера и балет „Зорба Гъркът“ в Амфитеатъра на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ бе открита Втората международна танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY. Организатори на едно от най-големите събития в областта на балетното изкуство у нас са Музикално-продуцентска компания „Жокер Медия“, Московската държавна академия по хореография и СОК „Камчия“ ЕАД, под патронажа на Министерството на културата на Република България.
Във фестивала тази година участват деца от 8 до 18 години от Русия, Украйна, Австралия, Обединените Арабски Емирства, Ливан, Япония, Чехия, Гърция, Турция и България. През изминалата седмица те вече преминаха подготвителната част – майсторски класове с едни от най-добрите преподаватели по белет от Балетната академия на Большой театр“.
„Идеята на провеждането на фестивала е уникална. Само в САЩ и България се провеждат подобни предварителни майсторски класове“, коментира президентът на „Жокер Медиа“ Ованес Мелик Пашаев. Той допълни, че предстоящата конкурсна част ще се проведе в три категории – класически, съвременен и традиционен балет, а международно жури ще оценява участниците за техника на изпълнението, артистичност и хореография. То се ръководи от ректора на Московската дъргавна академия по хореография – Мария Леонова. По време на откриването Леонова съобщи, че миналогодишната носителка на Гран При – българката Ивана Харизанова вече учи в най-реномираното руско хореографско училище.
Приветствие към организаторите, участниците и гостите на GRAND DANCE ACADEMY от името на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в България прочете генералния консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук. „Тук се събират талантливи деца от много страни и националности, представящи различни танцови школи и течения. Убеден съм, че богатата програма на фестивала ще даде възможност на участниците не само да развият хореографските си умения и да се насладят на топлото море, но и ще способства за взаимното обогатяване на приятелските връзки и професионалните контакти между единомишленици от различни страни. Поздравявам организаторите на фестивала – СОК „Камчия“ и „Жокер медия“ за тяхната благородна работа, насочена към развитие на таланта на подрастващото поколение“, се казва в поздравителния адрес.
Приветствие изпрати и изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова, в което се казва, че „Камчия“ среща и разкрива талантите, това е място на приемствеността между поколенията, на духовното единение с красотата, с изкуството, с природата. Звездите на Камчия са звезди на мира и доброто.
Приветствия бяха получени и от Българското министерство на образованието и науката, а също и от депутата от Държавната дума на Русия – Йосиф Кобзон.
В красивия Амфитеатър на „Камчия“, на морския бряг и на фона на прекрасния летен залез, 2000 гости на комплекса се насладиха на прекрасната постановка „Зорба Гъркът“ – постановката с 30-годишен световен триумф по музиката на Микис Теодоракис и по романа на Никос Казандзакис. Зрителите станаха на крака и дори танцуваха в красивия финал на постановката, в която блестяха звездите Росен Канев – в ролята на Зорба, Никола Хаджитанев – в ролята на Джон, Марта Петкова – в ролята на Марина и Анастасия Неделчева като мадам Ортанс.
Гала концертът на призьорите в GRAND DANCE ACADEMY – празник на изяществото и красотата, ще е на 12 август (събота), от 17,00 ч. в киноконцертна зала «Радуга».Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Приближаването на висшето образование до нуждите на пазара на труда продължава за втора поредна година. Безработицата сред висшистите намалява, заплатите им нарастват, като все повече от тях си намират работа по […]

 

Слушай Манолова: Край на даването на фирми на клошари, за да се бяга от работниците

Работниците на фалирали предприятия […]

 

Всички осиновители на деца до 5 г. ще имат правото на една година високоплатен отпуск по майчинство от 1 юли 2018 […]

 
 

към началото