твоята гледна точка
Заради световния глад: Турция намалява порциите в хотелите
Автор Vnews, добавено на 26.07.2017 година, в категории: По света, Коментари (0)

Новоназначеният турски министър на земеделието, храните и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба предлага намаляване на порциите в хотелите, с цел да се ограничат високите разходи за храна в условия, когато в света има глад и недохранване, пише в. „Хюриет“. „В света днес около 800 милиона души са изправени пред глад и недохранване. Световния мир не може да бъде подкрепен, ако не бъде гарантирана сигурността в храненето”, заяви министърът. Според него около 1.3 милиарда тона храна от общо четири милиарда тона се изхвърлят всяка година. За част от това изхвърляне са отговорни луксозните хотели, които използват ненужно големи количества храна. „Успяваме да консумираме едва половината от това количество”, каза министърът и добави, че ще насърчава хотелите да намалят порциите. Той уточни, че препоръката се отнася специално до луксозните хотели. Турция, която има редица курорти по морското крайбрежие, е посещавана от много чуждестранни туристи, включително и българи, през летния сезон. Страната е известна с отличните условия за престой. Много популярна за туристите е услугата „ол инклузив”, с която на гостите се осигуряват безплатни храна и напитки през целия ден.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Григор Димитров е новият шампион в турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати. Българският тенисист спечели най-голямата титла в кариерата си след блестяща победа срещу австралиеца Ник Кириос с 6:3, 7:5.

Димитров […]

 

Сайтове на ИД са публикували заплахи към Италия, която щяла да бъде следваща арена на кървави атентати, обяви „Кориере дела сера“, […]

 

В събота над Източна България времето ще бъде предимно слънчево.

Ще духа слаб до умерен северен вятър, който следобед ще се ориентира […]

 
 

към началото