твоята гледна точка
МРРБ намалява бюрокрацията за строителството
Автор Vnews, добавено на 24.05.2017 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обсъди с представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и на Камарата на архитектите в България възможни промени в нормативната уредба, които да доведат до облекчаване на строителния процес, съобщиха от МРРБ.

Основна тема на двете срещи е било оптимизирането на процедурите с цел облекчаване на гражданите и бизнеса. Дискутирана е била също и възможността за отпадане на част от съгласувателните процедури с държавни и общински администрации, където законодателството позволява.
Сред коментираните въпроси са били също предстоящите изменения в Закона за устройство на територията, които трябва да доведат до решаването на важни за строителния бранш въпроси. Министър Нанков е отбелязал, че законът няма да се преработва „на парче“, а ще се направи една по-кардинална промяна в текстовете му.
Заедно с браншовиците регионалният министър е обсъдил още предстоящи изменения в подзаконовата нормативна уредба, чиято цел е да се модернизират нормите за проектиране, както и мерките за повишаване на контрола върху изпълнението на дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

0,1% от българите притежават богатство от над 1 млн. долара, а 3% имат над 100 хил. долара.

Това посочва докладът за световното богатство Global Wealth 2018 на швейцарската банка Credit Suisse. При […]

 

Минималната заплата ще нарасне на 650 лв. от 1 януари 2021 г. От началото на следващата година минималното възнаграждение ще бъде […]

 

До 15 ноември шофьорите трябва да сложат зимните гуми на колите си. От полицията съобщиха, че ще извършват редовни проверки, а […]

 
 

към началото