твоята гледна точка
Бурки няма, има сифилис
Автор Vnews, добавено на 02.06.2016 година, в категории: Твоят глас, Коментари (0)

За по-голяма прегледност ще опиша фактологията в прости изречения и дори ще ги номерирам.

1.    В Сливен, Твърдица и Шивачево има новорегистрирани огнища на сифилис.

2.    Болните деца са общо 23, по данни на Центъра по кожни болести в Сливен.

3.    Кметът на Сливен Стефан Радев е подготвил заповед за ликвидиране на Центъра по кожни болести, тъй като лечебното заведение има дългове.

4.    Неотдавна със сифилис беше диагностицирано 7-годишно момче от ромското гето „Надежда“ в Сливен. Майката е с отрицателна проба, от семейството болна е лелята.

5.    Само за сведение: здравна пътека за лечение на 7-годишни с такава диагноза няма.

6.    Тези дни диагноза късен (късен!) сифилис бе поставена на момиченце на 2 години и 10 месеца. Състоянието на детето не подлежи на любителско описание. Пробата на майката е отрицателна. Тя има общо четири деца, отказва да съобщи кой е бащата.

7.    Бурки в гетото „Надежда“ не са забелязвани.

8.    Общинският съвет взе решение за забрана на бурките в Сливен.

9.    Най-голямата група общински съветници не показаха желание да се противопоставят на желанието на кмета да ликвидира Центъра по кожни болести.

10.                      Под натиска на лекари и техни представители в общинския съвет кметът оттегли от дневния ред на заседанието предложението си за закриване на кожния диспансер. Засега.

Има теми, които нямат нужда от коментар, защото фактологията е толкова красноречива, че няма нужда от допълнително затлачване с думи. Опитах се да обясня ситуацията с бурките в социалната мрежа с един стар виц. Някакъв човек късал парченца хартия и ги разхвърлял по улицата. Попитали го какво прави. Отговорил: Гоня крокодили. Казали му, че не се виждат никакви крокодили наоколо, а той отговорил: Е да де, защото ги гоня!

Това горчиво чувство за хумор не беше одобрено. Крокодилите били вече зяпнали да ни глътнат, да чакаме ли съвсем да ни изядат, че тогава да се сетим и т.н. Разбирам хората зад тези мнения – в момента страната ни се управлява основно от страха и неговия дистрибутор Валери Симеонов. И правилно се страхуваме, радикалния ислям не е за подценяване. А по въпроса за бурките, личното ми мнение е, че както не са били, така и няма никакво основание  да станат част от българския пейзаж.

Малка подробност, която мислех да спестя, но се налага да я напиша заради хората, които ще си помислят какво пък общо имаме ние българите с това. Мъж от Сливен, българин, преди време е диагностициран със сифилис. Съобщава източника – млада жена от циганското гето в Тополчане. След това тя признава контактите си – четирима мъже, българи.

Забраната на бурките изобщо не решава големия въпрос, а той е: Какво става в циганските гета, та се стигна до забулване с бурки в поне едно от тях, пазарджишкото? Като забраняваме бурките, знаете ли на кого приличаме? На оня човек, който се шляел из гарата. Казали му, че така може да изпусне влака. А той рекъл: Ааа, няма как да го изпусна, билетът е в джоба ми.

И какво като забраната за бурки е вече в наредбите? Влакът си върви, а заедно с него болестите, престъпленията, неграмотността, агресията. Изпускаме го, казвам ви.

Веселина Седларска, reduta.bgСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

През 2020 г. най-натовареният месец ще е юли с 23 работни дни, а най-свободният е май само с 18.

2020 година е високосна година и има 366 дни. От тях 250 са […]

 

През следващото денонощие облачността ще бъде променлива. През днешния нед над Западна България по-често тя ще е намаляваща до слънчево.

През нощта […]

 

Партиите отново ще са милионери. През 2020 г. петте парламентарни политически сили и извънпарламентарната партия “Възраждане” ще си поделят малко над […]

 
 

към началото